Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: West Ham remizoval s Fulhamem, Souček v závěru za úder loktem vyfasoval červenou kartu

Tomáš Souček dostal za loket ve tváři soupeře červenou kartu. foto: Reuters

Londýn - Fotbalisté Aston Villy porazili v 23. kole anglické ligy na svém hřišti 1:0 Arsenal a londýnský velkoklub zdolali i podruhé v sezoně. Jediný gól vstřelil již ve druhé minutě Ollie Watkins.
  16:10aktualizováno  22:04

Součkův nešťastný moment přišel v nastaveném čase během přípravy na poslední standardní situaci zápasu. Ve snaze vyhnout se protihráči zvedl loket příliš vysoko a zasáhl do obličeje Aleksandara Mitroviče. Sudí Mike Dean po dlouhé konzultaci se systémem VAR ukázal bývalému hráči Slavie červenou kartu. Souček se tak stal po Tomáši Řepkovi, Radoslavu Kováčovi a Luďku Mikloškovi už čtvrtým českým hráčem West Hamu, který byl v Premier League vyloučen.

První londýnské derby mezi Fulhamem a West Hamem rozhodl jediným gólem v nastaveném čase právě Souček, a ani v odvetě nebylo k vidění mnoho šancí. Nejblíže byl vstřelení branky v 64. minutě Coufal, který hlavičkou poslal míč do břevna. Domácí v závěru drželi „Kladiváře“ pod tlakem, ani oni ale skórovat nedokázali. West Ham letos ztratil poprvé body ve venkovním zápase, přesto zůstal na pátém místě. Fulham je nadále šestnáctý, na nesestupovou příčku ztrácí osm bodů.

Brighton se proti Burnley ujal vedení po hlavičce stopera Lewise Dunka, po změně stran ale srovnal svým prvním ligovým gólem od srpna 2019 Jóhann Berg Gudmundsson. Brighton neprohrál pět zápasů v řadě a je patnáctý, Burnley o dva body zpět na 17. pozici.

Aston Villa porazila doma 1:0 Arsenal a londýnský velkoklub zdolala i podruhé v sezoně. Zápas rozhodl už ve druhé minutě útočník Ollie Watkins, který si naběhl na přihrávku Bertranda Traorého a dostal míč přes blokujícího obránce do sítě. Letní posila z druholigového Brentfordu dala svůj desátý gól v Premier League. Aston Villa se posunula na osmé místo a má o čtyři body víc než dnešní soupeř. „Kanonýři“ nevyhráli potřetí za sebou a jsou desátí.

Newcastle udržel vítězství 3:2 nad Southamptonem, ačkoliv po vyloučení Jeffa Hendricka a zranění Fabiana Schära dohrával závěrečných dvacet minut v dvojnásobném oslabení. Na první domácí výhře „Strak“ od poloviny prosince se dvěma góly podílel Miguel Almirón, třetí přidal při debutu za Newcastle Jack Willock, který v klubu hostuje z Arsenalu. Na druhé straně se podobně prosadil kmenový hráč Liverpoolu Takumi Minamino, ani jeho trefa ale neodvrátila pátou porážku Southamptonu v řadě.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!