Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Zahavi po skandálu s kapitánskou páskou už nebude hrát za Izrael

Sport

  16:19
JERUZALÉM - Den po kvalifikační porážce 0:1 s Makedonií a skandálu s kapitánskou páskou ukončil izraelský fotbalista Eran Zahavi reprezentační kariéru. Třicetiletý ofenzivní hráč tak reagoval na své vyřazení z týmu.

Eran Zahavi. foto: youtube

Zahaviho si jako terč pokřiků a pískotu vybrali nespokojení izraelští fanoušci během sobotního duelu s Makedonií v Haifě. Kapitán mužstva na chování publika zareagoval tím, že si strhnul pásku a hodil ji na trávník.

Dvě hodiny po zápase vedení Izraelské fotbalové asociace Zahaviho vyřadilo před úterním kvalifikačním duelem s Itálií z týmu. V neděli večer pak hráč čínského Kuang-čou R&F uvedl, že po 39 duelech v národním týmu končí.

„Naše země neví, jak se chovat ke svým nejlepším sportovcům. Přijde mi neuvěřitelné, že fanoušci vypískají vlastní mužstvo. Nechtěl jsem na hřišti reagovat tak prudce, ale stalo se,“ uvedl Zahavi.

Ten byl během působení v Maccabi Tel Aviv dvakrát vyhlášen nejlepším izraelským fotbalistou roku a třikrát se stal nejlepším střelcem ligy. Předloni také dvěma góly vyřadil Plzeň ve 3. předkole Ligy mistrů.

Autor: