130 let

Brankář Realu Madrid Keylor Navas před prázdnými tribunami. | foto: ČTK/AP

VIDEO: Zápas století, který nikdo neviděl. Varšava bez fanoušků málem ponížila Real

Sport
  •   10:04
PRAHA - Místo dlouhých a bouřlivých oslav s nadšenými fanoušky se fotbalisté Legie Varšava po senzační remíze s Realem Madrid (3:3) mohli jen rozhlédnout po opuštěných tribunách. Jejich stadion byl kvůli chování chuligánů v prvním duelu základní skupiny Ligy mistrů zavřený. Očekávané utkání proti jednomu z nejslavnějších světových velkoklubů tak sledovali diváci jen u televizních obrazovek.

Měl to být absolutní vrchol pro fanoušky, pro celý klub. Po návratu do Ligy mistrů, ve které Legia chyběla přes dvacet let, se v základní skupině potkala s Realem Madrid. Jenže domácí zápas přímo na stadionu (téměř) nikdo neviděl.

„Nedá se to popsat. Všichni víme, jaké by to bylo před zaplněnými tribunami. Byl by to pro nás zápas století. Je smutné, že ho opravdoví fanoušci a děti nemohli vidět na vlastní oči,“ posteskl si kouč Legie Jacek Magiera na webu sport.pl. po remízovém utkání s Realem Madrid.

02.listopadu 2016 v 22:33, příspěvek archivován: 03.listopadu 2016 v 10:25

Would you believe it? Timo Moulin scores this peach of a goal to overturn Madrid's 2-goal lead! 3-2. #lgw: https://t.co/C2hjVe8qtv

Šestigólovou přestřelku neviděli fanoušci na stadionu kvůli rozhodnutí UEFA, která potrestala násilné a rasistické chování části chuligánů Legie při prvním duelu základní skupiny proti Borussii Dortmund. „Bylo to opravdu zvláštní,“ přitakal Gareth Bale, útočník hostujícího Realu, „ale věděli jsme, v jakých podmínkách tu nastoupíme“ nehledal waleský fotbalista výmluvy po nečekané ztrátě.

Právě on nádhernou střelou otevřel skóre utkání už po necelé minutě, na druhý gól přihrál spoluhráči Karimu Benzemovi. „Ztratili jsme koncentraci a byli za to potrestaní,“ vysvětloval selhání v dalším průběhu zápasu.

Brankář Realu Madrid Keylor Navas před prázdnými tribunami.
Útočník Legie Varšava Vadis Odjidja slaví gól v síti Realu.

Legia smazala dvougólový náskok slavného soupeře a dokonce se dostala do vedení. Jenže to trvalo pouhé dvě minuty, než Kovačič odvrátil blamáž vyrovnáním. „Můžeme být rádi, že jsme tu dnes neprohráli,“ zlobil se trenér Realu Zinedine Zidane. „Po našem druhém gólu jsme přestali hrát. Chybělo nám všechno a já jsem za to zodpovědný,“ dodal.

Pod Zidaneovým vedením inkasoval Real v jediném utkání tři góly vůbec poprvé, i proto volila španělská média po zápase velmi kritická slova. „Faux pas ve Varšavě. Je lepší, že to na stadionu nikdo neviděl,“ stálo například na webu španělského deníku Marca.

02.listopadu 2016 v 21:24, příspěvek archivován: 03.listopadu 2016 v 10:26

VIDEO: Bale's Golazo against Legia Warsaw ?? Real Madrid's fastest Champions League goal in history ?? https://t.co/ywHb5fvD5A

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

Bale's Golazo against Legia Warsaw Real Madrid's fastest Champions League goal in history https://t.co/ywHb5fvD5A

To Poláci byli z výkonu svého elitního klubu pochopitelně nadšení, trenéra Magieru dokonce na tiskové konferenci uvítali potleskem. „Já Real nezastavil, to byli hráči,“ vysekl kouč svému týmu poklonu.

Škoda pro fotbal, že fanoušci mohli své oblíbence ocenit jen na dálku.

Autoři: Jiří Čihák