Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Zázrak. Přežil pád letadla s fotbalisty Chapecoense i dvě autonehody

Sport

  9:00
MEDELLÍN - Jestli se o někom dá říct, že je pan Nesmrtelný, pak o brazilském obránci Alanu Ruschelovi. Přežil už dvě těžké autonehody a jako jeden ze tří fotbalistů Chapecoense i pád letadla v Kolumbii. Když lékařům, kteří jej ošetřovali, pověděl svůj příběh, kroutili jen nevěřícně hlavami.

Alan Ruschel (vpravo) potvrzuje, že je v pořádku a připraven opět hrát fotbal. foto: Reprofoto

Pocta pro Chapecoense. Bez boje se stali vítězi Jihoamerického poháru

Když se po pádu letadla s fotbalisty Chapecoense probral ze šoku, začal se ptát: „Kde to jsem, kde je moje rodina, kde jsou kluci?“ Ruschel tím myslel své spoluhráče, s nimiž letěl do Medellínu na finále Jihoamerického poháru.

Měl štěstí v neštěstí, protože mu život zachránilo, že se jeho sedadlo po nárazu vychýlilo ze své polohy. Je tak pravděpodobné, že se vrátí zpět k fotbalu.

Stejně jako další obránce Neto totiž vyvazl „jen“ s otřesem mozku a několika zlomeninami na hrudníku. Naopak brankáři Jaksonu Follmannovi museli amputovat pravou nohu.

Josemar z Chapecoense.
Brazilci David Luiz (vlevo) a Willian posílají na dálku vzkaz pozůstalým po...

Z 81 pasažerů přežili jen oni tři, palubní inženýr, letuška a jeden z novinářů. Všichni měli obrovské štěstí, jenže povídejte to Ruschelovi.

Poprvé přežil smrt jako řidič automobilu, z něhož se stal vrak. Podruhé seděl na místě spolujezdce a měl obrovské štěstí, že jej hasiči na poslední chvíli vyprostili z hořícího automobilu.

„Po pádu listopadu jsem až teď povídal lékařům o těch nehodách, které jsem přežil. Jen nevěřícně kroutili hlavami,“říká obránce, který se v pátek poprvé ukázal na veřejnosti.

Autor:

Benátky nad Jizerou, pronájem bytu 2+kk/L, 44m2, okr. Mladá Boleslav
Benátky nad Jizerou, pronájem bytu 2+kk/L, 44m2, okr. Mladá Boleslav

Platanová, Benátky nad Jizerou - Benátky nad Jizerou II, okres Mladá Boleslav
11 000 Kč/měsíc