Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

VIDEO Zbytečná smrt? Policisté jej zasáhli paralyzérem, bývalý fotbalista zemřel

Sport

  18:39
Londýn - Bývalý anglický fotbalista Dalian Atkinson zemřel po zásahu policejním paralyzérem. Osmačtyřicetiletý někdejší útočník se nejvíce proslavil v dresu Aston Villy a jeho sólo v utkání proti Wimbledonu bylo v pořadu BBC Match of the Day označeno za nejhezčí gól prvního ročníku Premier League 1992/93.

Bývalý anglický fotbalista zemřel po útoku policejním paralyzerém. foto: ČTK/AP

Policisté zasáhli Atkinsona takzvaným taserem při incidentu dnes nad ránem v městě Telford. Podle svědkyně se bývalý fotbalista potácel k policistům a poté, co neuposlechl výzvu a stále kráčel jejich směrem, použili paralyzér.

Bývalý fotbalista Aston Villy, Fenerbahce či Manchesteru City se po zásahu elektrickým šokem zhroutil. Přivolaná záchranka s ním spěchala do nemocnice, Atkinson však dostal srdeční zástavu a při příjezdu do nemocnice zemřel.

Jeho synovec Fabian Atkinson britským médiím řekl, že jeho strýc docházel na dialýzu kvůli problémům s ledvinami. „Samozřejmě proto bylo jeho srdce slabší,“ uvedl.

Případem se začala zabývat policejní inspekce.

Autoři: ,

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...