Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Ze zatracence hrdinou. Gólman César se po výhře rozbrečel

Sport

  13:40
PRAHA/MNICHOV - Po osmifinálové sérii Ligy mistrů mezi Bayernem Mnichov a Interem Milán byl asi nejšťastnějším mužem na hřišti Allianz Arény. Brazilský gólman obhájce trofeje z Milána Júlio César se výrazně podepsal pod dvě ze tří branek, které mu Bayern vstřelil. Přesto může po výhře 3:2 (první duel v Itálii vyhrál Bayern 1:0) na hřišti soupeře slavit se spoluhráči postup do čtvrtfinále slavné soutěže.

Julio César za hrdinu. foto: Reuters

Bayern v poločase duelu na svém stadionu vedl 2:1. Odborník České televize ve studiu Stanislav Levý měl jasno. "Inter se nedokáže vyrovnat s hrou Bayernu, je špatně připravený takticky," nebral si servítky. "Navíc ta chyba Césara? To se mu nemůže stát," dodal.

Jenže Inter ve druhé půli výsledek otočil na postupových 3:2 a kouč vítězů Leonardo prohlásil. "V poločase jsme trochu přeorganizovali naši hru a získali převahu," usmíval se do kamer zatímco jeho svěřenci nosili na ramenou gólmana Júlia Césara. Také vám to přijde mírně schizofrenní?

Césara musí ze sna budit střely Arjena Robbena. Dynamit v levačce nizozemského expressu zapříčil jak na Bayernu, tak i v prvním duelu, že brazilský gólman neudržel míč v náruči a kulatý nesmysl uklidil do sítě kanonýr Mario Goméz. César by se v té chvíli nejraději propadnul do země. Na konci první půle navíc podběhl centr z pravé strany a míč z brankové čáry musel vykopávat za "pomoci" Schweinsteigera záložník Stankovič.

Jedenatřicetiletý reprezentační gólman Brazílie rozhodně zažil povedenější poločasy duelů. Jenže z kabiny se vrátil do druhé půle úplně jiný muž. Sebevědomý a jistý. Dalších sedm střeleckých pokusů soupeře zlikvidoval, poradil si i se střelou Robbena. Přesto si ale oddechnul, když nizozemský záložník vystřídal. Jeho spoluhráči poté góly Sneijdera a Panděva vývoj zápasu otočili.

"Ta chyba mě děsila. Něco takového se mi nestává, proto mě mrzelo, že to přišlo v tak důležitém utkání. A když dal Panděv gól, tak mě to naprosto přemohlo a začal jsem brečet," řekl César po zápase. "From Zero to Hero" (z nuly hrdinou) zní oblíbené americké heslo. Pro gólmana Interu více než příznačné...