130 let

Marcus Thuram a Stefan Posch. | foto: Reuters

VIDEO: Zkrat syna francouzské legendy. Thuram junior plivl na protihráče a byl vyloučen

Sport
  •   7:07
Berlín - Už šest utkání bez výhry zůstává Borussia Mönchengladbach. Ambiciózní německý tým neprožívá příliš vydařené období, podtrhl ho Marcus Thuram, syn legendárního Liliana Thurama. Třiadvacetiletý Francouz neudržel emoce na uzdě a v utkání proti Hoffenheimu (1:2) plivl na Stefana Posche.

Když přišel před rokem a půl Marcus Thuram do Mönchengladbachu z francouzského Guingampu, šly na něj pouze pochvalná slova. Syn slavného Liliana Thurama, jenž rozhodl dvěma góly proti Chorvatsku o postupu Francie do finále a pomohl k následnému zlatu na domácím mistrovství světa v roce 1998, stihl za své působení v Borusii ve 44 zápasech vsítit 12 branek a výrazně se podílel na vzestupu tradičního německého celku.

Marcus Thuram a Stefan Posch.
Marcus Thuram dostal za plivnutí červenou kartu.

Ten ale i přes přestup do osmifinále Ligy mistrů nevyhrál už šest zápasů v řadě a po prohře s Hoffenheimem se propadl na osmé místo bundesligové tabulky.

A právě zmiňovaný Thuram naprosto nezvládl průběh utkání.

Běžela 79. minuta utkání, když po vzájemném souboji se Stefanem Poschem se třiadvacetiletý záložník vrátil k Poschovi a plivl na něj. Thuram byl po konzultaci hlavního sudího s videem vyloučen a hrozí mu delší absence po očekávaném zasedání disciplinární komise. Zvláště v aktuální koronavirové době, kde jsou hygienická pravidla o dost striktnější.

Oslabený Mönchengladbach neudržel remízový stav a čtyři minuty před koncem rozhodl o vítězství Hoffenheimu Ryan Sessegnon.

Autor: David Ako