Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO - Zraněný Čech po kopanci do hlavy: Vypadám jako Rocky

Sport

  10:07
LONDÝN - Český fotbalový brankář Petr Čech si ze sobotního utkání anglické ligy mezi Chelsea a Evertonem odnesl dva stehy. Lékaři mu museli zašít tržnou ránu nad levým okem, kterou mu kopačkou způsobil záložník Evertonu Tim Cahill. Sám Čech svoji aktuální vizáž přirovnal k filmovému boxerovi Rockymu.

Chelsea - Everton (zraněný Čech). foto: Reuters

K incidentu došlo v 73. minutě, kdy byl Čech u míče dříve než Cahill, ale Australan mu ve snaze na poslední chvíli na balon dosáhnout ve skluzu otiskl kopačku do obličeje. Výsledkem byla tržná rána nad okem. "Museli mi dát na hřišti dva plastické stehy a pak mi to po zápase došili. Mám to celé oteklé, vypadám jako Rocky," řekl Čech v rozhovoru pro svůj oficiální web.

ZRANĚNÍ ČECHA (horší kvalita videa):

Naznačil tak, že ani současné výsledkové trápení Chelsea mu nesebralo smysl pro humor. Chelsea s Evertonem remizovala 1:1 a z posledních čtyř ligových zápasů vybojovala jen dva body. "Podle průběhu zápasu s Evertonem a počtu šancí je výsledná remíza spravedlivým výsledkem. Druhý poločas nám nevyšel. Kazili jsme jednoduché věci a soupeř se dostával do slušných šancí," uvedl Čech.

Jeho souboj s Cahillem byl ale pro britská média přitažlivějším tématem než prohlubující se krize Chelsea. A to především proto, že hodně připomněl čtyři roky starý střet se Stephenem Huntem, který kolenem prorazil Čechovi hlavu a od té doby nosí reprezentační gólman ragbyovou helmu.

Chelsea - Everton (Čech).

Média se kvůli nešetrnému zákroku pustila do Cahilla, trenér Evertonu David Moyes se však svého svěřence zastal. "Jen kvůli tomu, že Čech má lékařský záznam, přece nebude vypouštět vzájemné souboje. To by si to ode mě pěkně schytal," citoval Moyese deník Daily Mail.

Lehké zranění Čecha nicméně nepřipraví o start ve středečním utkání Ligy mistrů v Marseille. Chelsea má sice již jistý postup, ale kvůli aktuální ztrátě formy nastoupí zřejmě v nejsilnějším složení, aby se odrazila k lepším výkonům. "Potřebujeme vyhrát a získat sebevědomí. Chytit se. Pravděpodobně tedy nastoupíme v plném složení," prozradil český gólman.

Autoři: ,