Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Jsme vítězem Ligy mistrů, oslavuje německý tisk

Sport

  8:56
BERLÍN - Vítězem Ligy mistrů je Německo. Takovými titulky oslavuje německý tisk historicky první postup dvou bundesligových celků do finále Ligy mistrů. Zatímco postup Dortmundu přes Real Madrid po výsledcích 4:1 a 0:2 označila média spíše za vybojovaný, Bayern Mnichov s celkovým skóre 7:0 Barcelonu zcela zdemoloval.

Robben a Martinez slaví postu přes Barcelonu. foto: Reuters

"Německé finále! My jsme Liga mistrů," hlásá titulek bulvárního deníku Bild. "Vítězem Ligy mistrů pro rok 2013 je Německo," napsal deník Die Welt. Média okouzlila především hra Bayernu, jehož výhry 4:0 a 3:0 znamenaly nejpřesvědčivější postup v historii semifinále Ligy mistrů a jenž zároveň ukončil tři a půl roku trvající domácí neporazitelnost Barcelony v Lize mistrů.

ČTĚTE TAKÉ:

"Bayern odčaroval Barcelonu i podruhé a následuje Dortmund do finále snů. Nebyla to jen vysoká výhra, ale především střídání stráží na postu nejlepšího týmu evropského fotbalu," uvedl deník Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Mýtus Barcelony už je historií. Bayern soupeře zdemoloval a předvedl dokonalou demonstraci síly," doplnil Bild.

Média shodně připomínají, že Barcelona postrádala hvězdného Lionela Messiho, ale to podle nich přispělo jen k poklidnějšímu postupu. Bayern by si prý poradil i tak. "Chyběl Messi, a tak Bayern neměl žádné stresy," zaveršoval Bild. Die Welt zase ocenil disciplinovanost hráčů. "Hráči Bayernu okouzlili i svou disciplinovaností a férovostí. Žádný z hráčů ohrožených žlutou kartou nemusel být napomínán, pro finále tak má Bayern nejsilnější možnou sestavu."

Podle sportovního magazínu Kicker jsou Bayern a Dortmund vzory pro celou fotbalovou Evropu. "Celý svět sledoval vášnivý boj Dortmundu. Nyní to doplnil suverénní výkon Bayernu. Oba týmy ukázaly, že mají velmi dobrou obranu i útok a že jsou takticky a fyzicky velmi vyspělé. Už zůstává jediná otázka: Bayern, nebo Dortmund?" napsal Kicker.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!