Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Vlček horkým kandidátem na základní sestavu.

Sport

  13:11
SEEFELD - Z role dlouho odstrkovaného náhradníka, který se během osmi let v reprezentaci jen dvakrát objevil v základní sestavě, se fotbalista Stanislav Vlček vyšvihl do pozice vážného kandidáta na místo v zahajovací jedenáctce.

Stanislav Vlček s medailí pro vítěze ligového ročníku 2007/2008 foto: ČTK

 Rychlý ofenzivní univerzál prožil skvělé jaro v Anderlechtu Brusel a výborné výkony v reprezentační přípravě mu daly naději, že by v sobotu v Basileji mohl vyběhnout v zahajovací jedenáctce. Vlček, který soupeří o místo hlavně s Liborem Sionkem, by na předzápasové poradě rád viděl svoje jméno mezi vyvolenými, ale když usedne na lavičku, vezme tuto roli bez jakýchkoliv námitek.

Do národního týmu nakoukl už před osmi lety, ale za tu dobu v ní nastoupil k pouhým deseti zápasům. Během letošního jara ale došlo k velkému obratu a i trenér Karel Brückner naznačil, že u něj Vlček díky svým výkonům hodně povýšil.

"Je fakt, že se v poslední době cítím skvěle, i přípravné zápasy v reprezentaci se mi povedly. Na druhou stranu jsem před měsícem ani nevěděl, jestli na Euro vůbec
pojedu. Takže už jenom být tady je pro mě velká čest," vykládal Vlček.

Počítá i s variantou, že na Euru může být jeho pozice hodně "proměnlivá". Trenér určitě základní sestavu zohlední podle taktiky, kterou bude chtít hrát. Já jsem přece jenom jiný typ než Libor. On je spíše záložník a umí i bránit, já jsem ofenzivnější, dozadu mě to až tak netáhne," porovnával s úsměvem Vlček.

Autor: