Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Volební valná hromada fotbalového svazu bude už v červnu

Sport

  14:33
PRAHA - Nové vedení fotbalového svazu se bude volit o čtyři měsíce dřív, než jeho stávajícím členům vyprší současné mandáty. O svolání mimořádné valné hromady už na červen příštího roku dnes rozhodl na svém jednání výkonný výbor ČMFS. Novináře o tom informoval mluvčí svazu Václav Tichý a zároveň zrušil původně naplánovanou tiskovou konferenci.

Vlastimil Košťál a Jaroslav Vacek zůstanou u moci minimálně od června. foto: ČTK

Svolání mimořádné valné hromady v minulém týdnu iniciovali předsedové okresních svazů Jablonce a Uherského Hradiště Ladislav Čičmanec a Ladislav Vacenovský, kteří v pondělí předali žádost na svolání mimořádné valné hromady předsedovi svazu Pavlovi Mokrému. Na svou stranu získali 42 z 76 okresních svazů, což je nadpoloviční většina.

Čičmanec s Vacenovským požadovali, aby se předčasná valná hromada uskutečnila v termínu od února do června příštího roku. Mandáty stávajících členů výkonného výboru přitom vyprší až v polovině října, ale například první místopředseda Vlastimil Košťál před časem prohlásil, že by se případné mimořádné valné hromadě už na jaře rozhodně nebránil.

Do čela ČMFS chtějí okresní svazy Ivana Haška, který v posledních volbách prohrál s Mokrým a v současné době je trenérem ve Spojených arabských emirátech. Veřejností je všeobecně vnímán jako kladná fotbalová postava. Právě bývalý reprezentační záložník má být tím, kdo sjednotí českou a moravskou komoru. Haškově případné kandidatuře navíc nahrává fakt, že mu v květnu příštího roku skončí kontrakt v klubu Al Ahlí.

Hašek se o post předsedy svazu ucházel už v roce 2005. Tehdy ho však nakonec porazil Mokrý, jenž vytvořil tým s Košťálem. Nového šéfa českého fotbalu se před třemi lety podařilo zvolit až na třetí pokus. V červnu letošního roku pak byl Hašek hlavním kandidátem na uvolněné místo reprezentačního trenéra po Karlu Brücknerovi, ale Košťálovu nabídku nakonec odmítl.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!