Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Vrátí se Jágr do Pittsburghu?

Sport

  12:41
NEW YORK - To otázka nyní probleskla tiskem v zámoří. Jágr už se zřejmě smířil s tím, že Rangers mu nabídku nedají a jako volný hráč může jít kamkoliv. Velký zájem má údajně klub, ve kterém si udělal své jméno.

Vrátí se Jágr do foto: ČTK

Jágr sám několikrát zopakoval, že by chtěl pokračovat v Rangers, ale samotný tým o něj, zdá se, nestojí. Hlavním důvodem jsou zřejmě peníze. Rangers už do platového stropu zbývá zhruba sedm milionů a ještě potřebují podepsat čtyři hráče. Přitom jágrova gáže by spolkla většinu této částky. Navíc tým z Manhattanu prahne i po Švédu Sundinovi.

Proto je už v současnosti volným hráčem a Jezdci ani žádnou nabídku svému kapitánovi neudělali, zato se objevila informace, že na stole leží návrh od jeho bývalého klubu Pittsburgh Penguins. V něm si Jágr po boku Mario Lemieuxe, současného vlastníka týmu, udělal v NHL své jméno a vstoupil mezi legendy zámořské ligy. Jenže poté co kladenský odchovanec opustil Mellon arénu nemohou mu místní fanoušci přijít na jméno. Navíc, dokázal by Jágr hrát po boku Malkina a Crosbyho, nebo by se smířil s rolí ve druhé řadě.

Odpoví nám zřejmě následující týdny.

Autor: