130 let

Pavel Vrba. | foto: MAFRA - Ladislav Němec

Rozhovor

Vrba: Hráčům jsem zápas na Bayernu pouštěl. Podruhé za trest

Sport
  •   19:43
PLZEŇ - Nepovedené utkání v Lize mistrů na Bayernu Mnichov trenér Pavel Vrba pustil plzeňských fotbalistům hned dvakrát. "Poprvé, aby se z toho poučili. Podruhé za trest, aby viděli, jak tam hráli," prohlásil devětačtyřicetiletý kouč.

Plzeň před dvěma týdny v Německu podlehla 0:5, což byla ještě milosrdná porážka. Ale například v sobotu v bundeslize Bayern porazil průměrný Hoffenheim nepřesvědčivě jen 2:1.

Ukázal vám Hoffenheim, jak na Bayern?
Nemůžeme se srovnávat s mužstvy z bundesligy, ale musíme se poučit z toho, jak jsme to v Mnichově odehráli my. Viděl jsem několik zápasů Bayernu ať už v bundeslize nebo Champions League. Ten tým je velmi silným a dokáže se dostat ze situace, když se zápas pro něj nevyvíjí dobře.

Co musíte udělat jinak, abyste sehráli důstojnější roli?
Úplně všechno, ale je otázkou, jestli na to máme kvalitu. V minulé sezoně Bayern v semifinále vyřadil Barcelonu celkovým skóre 7:0... Budeme se snažit jim to znesnadnit.

Jak toho chcete dosáhnout?
Musíme být důslednější, aktivnější, postavíme ofenzivnější rozestavení. Budeme hrát, na co máme. Uvidíme, na co to bude stačit.

Bayernu chybí jedna z opor, přikládáte absenci Robbena váhu?
Po zápase v Mnichově bych byl radši, kdyby k nám nepřijel Ribéry. Nevím, jestli je pro ně klíčovým hráčem Robben, ale to, co předváděl Ribéry, bylo něco úžasného.

Co pro Plzeň znamená, že hostí slavný Bayern?
Pro nás bylo svátkem, když jsme předloni hráli s Barcelonou nebo s AC Milán. Teď máme Bayern. Je to odměna pro celý český fotbal za to, že jsme zvládli kvalifikaci. Ale v hlavní soutěži jsme narazili na soupeře, kteří mají úplně jinou kvalitu. Bereme to prestižně, ale také si uvědomujeme, jaké máme možnosti my a oni.

Autor: