Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Všichni musí hrát výborně, někteří na hranici svých možností, burcuje Páník před bitvou se Slavií

Sport

  8:21
S žádným jiným týmem nemají fotbalisté Zlína v lize tak negativní bilanci, zároveň jsou ale jediným celkem, který pražskou Slavii pod vedením trenéra Jaroslava Šilhavého na domácí scéně porazil. „Mužstva se mění, na tyhle věci moc nedám,“ říká trenér Fastavu Zlín Bohumil Páník před dnešním domácím šlágrem s obhájci titulu.

Zlínský trenér Bohumil Páník. foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Zápas na zlínské Letné přitahuje značnou pozornost. Hrát se bude o zápis do historie české nejvyšší soutěže. Pokud hosté zabodují, překonají ligový rekord Sparty z let 2009 a 2010 v počtu zápasů bez porážky – šňůra pražských „S“ se momentálně zastavila na 33 utkáních.

„Určitě tam nebudeme hrát pro tu sérii, ale pro vítězství. Vyrovnání rekordu je pěkné, milé, ale důležité jsou hlavně body a postavení v tabulce,“ poznamenal Šilhavý, který slibuje ofenzivní styl hry. „Chceme být aktivní, hrát dopředu a neohlížet se na to, co bude hrát soupeř.“

Loni na podzim přitom Slavia ve Zlíně uspěla díky úplně odlišné taktice. Zatáhla se, nechala tvořit Fastav a z rychlých brejků trestala jeho nepřesnosti. Výsledek 0:4 byl pro Zlín tehdy hodně krutý, na vyložené šance vyznělo střetnutí vyrovnaně.

„Dostali nás na to, že si couvli. Umí hrát vysoko i v hlubokém bloku na vlastní půlce. Uvidíme, s čím přijedou. Myslím, že to bude vyspělý fotbal,“ míní Páník.

Jeho celek nachytal sešívané na jaře v semifinále MOL Cupu, ze kterého se pak kvalifikoval do Evropské ligy. Slavia od té doby už beztak nabitý kádr posílila, na české poměry přivedla nadstandardní hráče z různých koutů Evropy.

„Slavia je spolu se Spartou nejvíce omílané mužstvo. Diváci jsou na ně zvědaví. Věřím, že přijdou i na nás, zafandit nám,“ přeje si Páník.

Poslední lístky na atraktivní zápas zbývají na severní tribunu vedle hostujícího kotle.

Páník věří, že jeho tým naváže na výkon z pondělního druhého poločasu v Plzni, kde Zlín přehrál lídra HET ligy. Svoji převahu však v bodový zisk nezúročil.

„Pokud se střetnete se špičkou, tak ani jeden hráč nesmí zahrát špatně. Všichni musí hrát výborně, někteří na hranici svých možností, ti pak mohou výsledek převalit na naši stranu,“ prohodil Páník.

Poprvé a naposledy Zlín v lize porazil Slavii v srpnu 2004 gólem Romana Dobeše. Loni v srpnu přišel o výhru v Edenu už po vypršení nastaveného času. To ještě vedl Slavii Dušan Uhrin mladší.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!