130 let
Asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl.

Asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl. | foto: slavia.cz

Vůbec nevíme, že by měl Nezmar skončit, říká asistent kouče Trpišovského Köstl

Sport
  •   8:00
PRAHA - Jan Nezmar už prý není sportovním ředitelem fotbalové Slavie. Tato zpráva, která v tomto týdnu proběhla médii, vzbudila velký poprask. Podle asistenta kouče Jindřicha Trpišovského Jaroslava Köstla to ale týmu oficiálně nikdo nesdělil.

Nezmar na odchodu ze Slavie. Stojí za jeho údajným koncem neshody s Tvrdíkem či Trpišovským?

„Honzův (Nezmarův) odchod? Zásah by to byl, ale oficiálně nevím, že by měl končit,“ uvedl pro server iSport.cz Köstl, jehož doprovázela na vyhlášení ankety Sportovec roku 2019 těhotná manželka a tiskový mluvčí Slavie Michal Býček. 

„Honza (Nezmar) nás do Slavie přivedl a je to strašně důležitý článek ve vedení klubu i směrem do kabiny. Pokud by mělo dojít k jeho odchodu, zásah by to byl, ale oficiálně nevím, že by měl končit. Prakticky se není k čemu vyjadřovat.“

Přiznal ale, že Nezmarův odchod by byl velkým zásahem pro chod mužstva.

„Hlavně by to byl zásah lidský, protože jsme na sebe všichni zvyklí. Jsme tým, parťáci. Od vedení až po kabinu funguje celý klub až neuvěřitelně. Vše je na bázi přátelství. Vždy, když by vás měl opustit kamarád, pocítil byste to.“ 

„A to se teď nebudu bavit o profesní stránce, protože tam jsou úspěchy Honzy Nezmara nezpochybnitelné. Ale neříkám, že je to tak, jak probíhá médii. Jen jsme si o tom přečetli, ale žádný oficiální výstup nemáme,“ uvedl Köstl.

„Jestli něco proběhlo, tak jen mezi panem Tvrdíkem (předseda klubu) a panem Nezmarem, ale my o tom v podstatě žádnou informaci nemáme,“ dodal.

Navíc přiznal, že o Trpišovského služby, a s ním i o celý realizační tým, projevil zájem nejmenovaný klub ze zahraničí. 

Jan Nezmar (vpravo) při rozhovoru s Jaroslavem Tvrdíkem.

„Sice asi přišla nabídka na celý realizační tým, ale je to spíš otázka na Jindru (Trpišovského). Nabídky chodí průběžně během celé sezony. Něco tam probíhalo, ale nekonkretizoval bych to.“

„Jsme strašně spokojení ve Slavii a moc si vážíme toho, že nám lidi tady dali důvěru, ať už to byl pan Tvrdík, nebo pan Nezmar. Jsme vděční, že nás do Slavie přivedli. Budeme se snažit Slavii posouvat dál,“ doplnil Köstl.

Autor: Lidovky.cz