Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Vydrova cena je téměř půl miliardy. Chtějí ho v Anglii i Německu

Sport

  11:14
Díky němu Watford dlouho držel naději na postup do Premier League. Fotbalový útočník Matěj Vydra v uplynulé sezoně druhé anglické ligy zářil a už se o něj přetahují kluby z Anglie i Německa.

Arménie - Česko. Matěj Vydra se raduje z gólu. foto: ČTK

Vydra nastřílel v dresu Watfordu celkem 22 gólů a byl vyhlášen nejlepším hráčem sezony, ale v bitvě o postup do Premier League proti Crystal Palace se zranil, jeho tým prohrál, a odsoudil se tak k setrvání v nižší soutěži.

Kdyby Watford osudový zápas vyhrál, bylo by o Vydrově budoucnosti asi rozhodnuto. Trenér Gianfranco Zola by měl jihlavského odchovance rád v mužstvu i nadále, jenže Vydrova hvězda vyletěla a do druhé ligy už se nejspíš nevrátí. "Neumím si to představit," přiznává hráčův agent Ondrej Chovanec.

Vydra má ještě dva roky smlouvu v italském Udine, kde si nyní léčí bolavý kotník. Během toho bude s Chovancem řešit, kam (nebo jestli) přestoupí.

Jaké jsou možnosti?

  • hrát za Udine
  • pokračovat ve Watfordu
  • přestoupit do Premier League
  • přestoupit do bundesligy

Reálnější jsou poslední dvě možnosti. "Předpokládám, že v Udine hrát nebude. Mají tam útočníky Di Nataleho a Muriela, takže si myslím, že Matěje k nim přidávat nebudou," tuší Chovanec.

Na řadě jsou tedy jednání s anglickými a německými celky.

"Právě se rozbíhají. Můžu říct, že se ozvaly nějaké kluby z tamních prvních lig. Kdo přesně, ale neprozradím, to zásadně nedělám," reaguje Chovanec na spekulace britských médií, které tvrdí, že se o vydru zajímají londýnské kluby Fulham, Tottenham a Arsenal.

V případě Arsenalu by ale vážně hrozilo, že by Vydra převážně jen zahříval lavičku náhradníků. "Takové angažmá nechce. Když někam přestoupí, bude tam chtít hrát," podotýká Chovanec.

Za levno však rodina Pozzů, jež vlastní Udine, Watford a Granadu, svůj mladý klenot nepustí. "Nabídkami typu šesti nebo osmi milionů eur se nebudou vůbec zabývat. Představují si částku, jakou zaplatil Manchester United za Zahu z Crystal Palace," prozradil Chovanec.

Zaha přestoupil za 15 milionů liber, Vydra má tedy podle Pozzů cenu v přepočtu 450 milionů korun. Pokud by Vydra skutečně odešel za takovou sumu, stal by se druhým nejdražším fotbalistou v české historii za Pavlem Nedvědem. Předčil by Tomáše Rosického i Petra Čecha.

Autor: