Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Výhru Sparty nad Bohemians 1905 zařídil Léonard Kweuke

Sport

  18:06aktualizováno  20:58
PŘÍBRAM - Fotbalisté Sparty ve 14. kole Gambrinus ligy porazili Bohemians 1905 1:0. Po celém průběhu utkání byli lepším týmem a díky brance Kweukeho z 55. minuty si z pražského Edenu zaslouženě odváží tři body.

Bohemians 1905 - Sparta (Kweuke). foto: ČTK

Letenským patří ve fotbalové Gambrinus lize druhá příčka. Na vedoucí Plzeň po výhře nad třináctou Bohemkou ztrácí devět bodů.

Derby mezi Spartou a Bohemkou mělo ten pravý náboj a diváci o nic nepřišli: hráči nevynechali jediný souboj, vzduchem létaly žluté karty a zvonily břevna.

Na hrotu sparťanského útoku se v derby s Bohemians kamerunský útočník Léonard Kweuke, jenž nahradil nevyléčeného Wilfrieda. A Kweukeho bylo po celý zápas plné hřiště. Osobních soubojů prohrál minimum rozdával přesné přihrávky a nejčastěji zaměstnával vršovického brankáře Sňozíka.

V první půl hodině nastřelil Kweuke dvě břevna
Už po sedmi odehraných minutách na sebe upozornil poprvé. Po dalekonosném nákopu se dostal k míči a po rychlém zpracování z pětatřiceti metrů nečekaně vypálil do břevna.

Ve 14. minutě se musel ukázat v tom nejlepším světle i sparťanský gólman Blažek. Na centr Štohanzla nedosáhl Řepka a překvapený Pamič "uklidil" balon směrem Blažkova branka, který horko-těžko míč vytlačil do bezpečí.

Sparta (Blažek a Řepka).

Ve dvacáté páté minutě o sobě dal vědět i mladý Kadlec, když s míčem prošel přes půl hřiště, z hranice velkého vápna však mířil těsně vedle pravé tyče Sňozíkovy svatyně. O dvě minuty nato centroval z pravé strany Kamil Vacek a Kweuke rozezvonil hlavičkou břevno podruhé.

Ihned po ukončení prvního poločasu si šel za sudím stěžovat kapitán hostů Řepka, za což vyfasoval zbytečnou žlutou kartu.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky vstoupili Letenští dokonale. Minutu po zahájení druhého poločasu přetlačil Kweuke Nikla, který pádil na Sňozíka. V pokutovém území po kontaktu s Niklem Kamerunec upadl, sudí Zelinka ale zůstal v klidu.

Bohemka vystřelila na Blažka pouze jednou
Šlachovitý útočník s devítkou na zádech slavil až v 55. minutě. Po centru Podaného z levé strany hřiště rozvlnil síť na Sňozíkem poprvé a naposled.

Čím se blížil závěr utkání, tím se hrálo agresivněji. Na tváři Nešpora se dokonce objevila i krev, důrazný útočník ale derby nakonec dohrál.

Klokani v konečném součtu vystřelili na Blažka pouze jednou, což na bodový zisk nestačilo. Sparta si tak po nejhubenější výhře nad Bohemians 1905 drží za první Plzní s devítibrankovým deficitem.

Gambrinus liga - 14. kolo

Bohemians 1905 - Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka: 55. Kweuke. Rozhodčí: Zelinka - Kordula, Slavík. ŽK: Držík, Hartig, Lukáš, Trubila - Vacek, Řepka, Kušnír. Diváci: 4704.
Bohemians: Sňozík - Cseh, Lukáš, Nikl, Jindřišek - Moravec, Škoda, Držík (77. Ibragimov), Štohanzl (30. Trubila) - M. Nešpor, Hartig (83. Cissé). Trenér: Hoftych.
Sparta: Blažek - Kušnír (67. Matějovský), Brabec, Řepka, Pamič - Vacek, Kladrubský, Kucka (77. Hejda), Podaný - Kadlec (90. Hoheneder), Kweuke. Trenér: Chovanec.

1. FK Příbram - Slavia Praha 1:1 (1:0)
Branky: 7. Klesa - 50. Hora. Rozhodčí: Drábek - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Macek - M. Černý. Diváci: 5311.
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Pleško - Klesa, Tarczal, Macek (83. Videgla), Borek (57. M. Štochl), Divíšek (90. Jurdík) - Huňa. Trenér: Nádvorník.
Slavia: Zlámal - Janda, Čelůstka, Koubský, Hubáček - Hora, Kisel, Jarolím, Belaid (67. Trapp), M. Černý - Vyhnal (74. Hloušek). Trenér: Petrouš.

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč