Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Naštvaný Pivarník po vyřazení v Opavě: Výkon některých hráčů jsem nechápal

Sport

  9:30
OPAVA - Dost těžce skousával trenér fotbalové Plzně Roman Pivarník vyřazení z MOL Cupu od druholigové Opavy, jíž Viktoria ve včerejším osmifinále podlehla 2:4. „Výkon některých hráčů byl pro mne nepochopitelný. Nasadili jsme tři hráče, kteří byli totálně z formy,“ zlobil se.

Opavská děkovačka po výhře nad Plzní foto: Facebook SFC Opava

O víkendu Západočeši zvládli prvoligový šlágr se Spartou (1:0) a bodově se dotáhli na čelo tabulky, v Opavě však od začátku přenechávali iniciativu snaživým domácím. „Oproti zápasu se Spartou nehrálo osm hráčů, což nás ale neomlouvá, prostě dostali šanci jiní a ti měli utkání zvládnout,“ nehledal Pivarník po vyřazení výmluvy. „Opava podala výborný výkon, i když jsme jí umožnili dát góly našimi hrubými chybami.“

Plzeň a Sparta překvapivě skončily v poháru. Slavia po kanonádě postupuje

Naopak jeho protějšek Roman Skuhravý mohl být na svůj mančaft náležitě hrdý. „Myslím, že jsme od začátku utkání byli jasně lepší než Plzeň a zaslouženě jsme vyhráli.“

Přestože měli Slezané optickou převahu i úvodní šance, už ve 13. minutě po Suchanovu gólu prohrávali. Ještě do přestávky však svou snahu korunovali vyrovnáním Janetzkého. „Že se mužstvo po obdrženém gólu nezlomilo, zachovalo si tvář, to je pro mne největší odměna, ještě větší než ten samotný výsledek,“ vyzdvihl Skuhravý předváděnou hru, kterou inkasovaná branka nenalomila.

Opava patří i ve druhé lize k tuzemským fotbalovým baštám a pohárový duel s mistrovskou Plzní brala jako velký svátek. Však také skoro sedm tisíc nadšených fanoušků téměř vyprodalo místní stadion. Senzační výhra navíc udělala ze zápasu minimálně triumf desetiletí. „Samozřejmě v náš prospěch hrál jeden velký faktor, a tím byla euforie,“ liboval si Skuhravý, že se Opavským včera vše sešlo. „Ani nás to nesvazovalo, protože jsme neměli co ztratit,“ podotkl střelec druhého gólu Opavy Jurečka.

Budějovice projevily sportovního ducha, Opava zase talent pro improvizaci.
Opava musela nastoupit proti Budějovicím v soupeřových dresech upravených...

Naopak Pivarníkovi se nelíbilo hned několik herních fází Viktorie. „Když vypustíte některý z atributů jako jsou fotbalovost, odhodlání, bojovnost, nasazení až po taktickou vyspělost, tak nemáte šanci zvítězit. My jsme jich dokonce vypustili víc.“

Řada hráčů dostala příležitost zabojovat o základní sestavu, ale po střetnutí v Opavě se jim zahajovací jedenáctka spíš vzdálila. „Řešíme, koho posadit na tribunu, aby na lavičce bylo šest hráčů. Už to ale pomalu spěje k tomu, že na lavičce budou jen tři a ostatní půjdou na tribunu,“ potvrdil Pivarník.

Jednu z klíčových chyb předvedl zkušený brankář Bolek, kterého lobem téměř z půlky hřiště zaskočil domácí Žídek. „Gólman přece není libero, aby hrál tak vysoko a nechal se přehodit,“ kroutil nechápavě hlavou Pivarník.

„Není to poprvé, co jsem to zkusil,“ připomněl Žídek, že se podobně trefil už v letní přípravě. „Viděl jsem, že gólman je trochu v předklonu, tak jsem to prostě zkusil,“ dodal opavský kapitán.