Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Vyloučí Olomouc z ligy? Disciplinárka dnes rozhodne

Sport

  10:30
PRAHA - Mimořádné jednání disciplinární komise fotbalového svazu by v pondělí odpoledne mělo uzavřít korupční aféru z předloňského ligového utkání mezi Sigmou Olomouc a Bohemians Praha. Komise na počátku června případ znovu otevřela, poté co u soudu vyšly najevo nové skutečnosti. Pokud se olomouckému klubu prokáže vina, může být v krajním případě vyloučen z ligy.

Jiří Kubíček foto: ČTK

Kauza vypukla poté, co loni v březnu prezident střížkovských Bohemians Praha Karel Kapr uvedl, že před prvoligovým duelem v Olomouci v květnu 2009 zaplatil domácí klub soupeři 300.000 korun, aby vyhrál a dostal se do Evropské ligy. Peníze prý předal olomoucký brankář Petr Drobisz.

Na minulém zasedání potrestala disciplinární komise Olomouc pokutou 300 tisíc korun za neúčast tří předvolaných zástupců - trenéra Zdeňka Psotky, asistenta Martina Kotůlka a bývalého pokladníka Ladislava Římského.

V minulém týdnu vyzval předseda olomouckého představenstva Josef Lébr předsedu disciplinární komise Jiřího Goldu k odstoupení. Nelíbí se mu, že se Golda scházel s bývalým funkcionářem olomouckého klubu Jiřím Kubíčkem a že považuje za klíčový důkaz neoficiální nahrávku rozhovoru s pokladníkem Římským.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...