Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Výměna kouče nepomohla. Messi prý stále není spokojený, z Barcelony chce odejít

Lionel Messi foto: Reuters

Madrid - Argentinský fotbalista Lionel Messi chce podle španělských médií odejít z Barcelony. Nic na tom nezměnil ani příchod nového trenéra Ronalda Koemana, kterého hvězdný útočník o úmyslu opustit katalánský celek informoval při schůzce po nástupu nizozemského kouče do funkce.
  12:20

Podle deníku Marca Messi při setkání s Koemanem uvedl, že s největší pravděpodobností klub opustí. Podobně informoval i barcelonský list Mundo Deportivo, nicméně zdůraznil, že případný odchod argentinského reprezentanta komplikuje výstupní klauzule ve výši 700 milionů eur (18 miliard korun).

Ronald Koeman se stal novým trenérem fotbalistů Barcelony
Ronald Koeman se stal novým trenérem fotbalistů Barcelony

Messi hraje za první tým Barcelony od roku 2004, do klubu však přišel už o tři roky dříve. S katalánským celkem získal deset španělských titulů a čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů. S 634 góly je rekordmanem klubu, na kontě má 730 zápasů a od maxima bývalého spoluhráče Xaviho ho dělí 37 utkání.

Třiatřicetiletý Messi má ještě na rok s Barcelonou smlouvu, ale už delší dobu dával najevo, že není se situací v klubu spokojený. Minulá sezona se navíc klubu vůbec nepovedla: ve španělské lize byl druhý, v domácím poháru vypadl ve čtvrtfinále a po vyřazení ve stejné fázi Ligy mistrů zakončil sezonu poprvé od roku 2008 bez trofeje.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!