Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Vysvědčení LN pro hráče Česka

Sport

  22:32
Češi postoupili na mistrovství Evropy. V odvetě v Černé Hoře zvítězili 1:0, když se v 81. minutě prosadil Jiráček. Brankář Petr Čech navíc podržel tým několika skvělými zákroky.

Černá Hora - Česko (Plašil) foto: Reuters

Petr Čech 2
Dlouho sváděl souboj s vlastní myslí a sledoval boj na hřišti s minimem šancí. Černohorci mu to po poločase vynahradili a dokonce trefili břevno.

Theodor Gebre Selassie 3
Mnoho šancí na podporu útoku nedostal. Nejen on odcházel ze hřiště se spoustou šrámů.

Roman Hubník 3-
V kvalifikaci si určitě nevysloužil přezdívku "Pan Bezchybný". Ani včera si neodpustil omyly, které mohly znamenat pohromu.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ:

Tomáš Sivok 2
Obrana tentokrát přitahovala hodně pozornosti. V Podgorici šlo o mnoho dílčích bitev těla na tělo. Sivok je ale vyhrával.

Michal Kadlec 2-
Posledně nastoupil za Hubníka na pozici stopera, jako levý bek zřejmě nepoznal změnu. I on musel potlačit ofenzivní chutě.

Jan Rezek 2-
Jako první změnil barvu svého bílého dresu na hnědou. Domácí ho často posílali k zemi a odveta pro něj byla hodně bolestivá.

Petr Jiráček 2
Veškerá drzost jako by z něj vyprchala. Jenže pak najednou v 81. minutě jediným pohybem oklamal celou obranu domácích a průnik zakončil gólem.

Jaroslav Plašil 1-
Lehce obíral domácí o míče a navíc rozjel těch pár českých útoků. Jestli někdo vynikal, byl to právě záložník Bordeaux.

Tomáš Rosický 2
Kapitán na sebe strhl pozornost a nažhavený soupeř mu to dával pořádně sežrat. Když byl u míče, vrhalo se na něj hejno vos.

Václav Pilař 3-
Díky dalekonosná trefě z Letné se o něm bude ještě dlouho mluvit, Pilař z odvety napsal jiný příběh - o nevýrazném muži, který často ztrácel balony.

Tomáš Pekhart 3
Neviditelný muž, který odvedl spoustu práce. Tu zastavil černohorský útok, jindy se rval o míč v útoku. Nebylo to málo, ale sám možná čekal víc.

Fotbalisté, kteří odehráli alespoň 35 minut, byli hodnoceni jako ve škole

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...