Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Vzor ctnosti: Del Piero podepíše bianko smlouvu. 'Nejde mi o peníze'

Sport

  16:35
ŘÍM - Italský fotbalista Alessandro Del Piero je připraven hrát za Juventus bez ohledu na plat. Šestatřicetiletý kapitán turínského klubu prohlásil, že klidně s vedením "Staré dámy" podepíše novou bianko smlouvu.

Del Piero. foto: Reprofoto

Del Piero se tak rozhodl ukončit spekulace, podle nichž se nemohl kvůli výši platu dohodnout na prodloužení kontraktu, který mu vyprší po sezoně.

"Moje první smlouva s Juventusem byla bianko a taková bude i moje poslední," prohlásil útočník. "Vždycky jsem miloval fotbal, Juventus a jeho fanoušky. Můj vztah ke klubu nejde měřit v číslech," dodal.

"Nejde mi o peníze. Během kariéry jsem si vydělal hodně, a kdybych kývl na nějakou z nabídek, které jsem měl, tak to mohlo být ještě víc," uvedl Del Piero. "S prezidentem klubu jsem nejednal o platu, ale o tom, že chci hrát i v další sezoně," dodal.

Mistr světa z roku 2006 hraje v Juventusu od roku 1993, získal s ním pět ligových titulů a vyhrál Ligu mistrů. Po přeřazení do druhé ligy kvůli korupci mu stejně jako český záložník Pavel Nedvěd, který nyní působí ve vedení klubu, pomohl k návratu do Serie A.

V dresu "Staré dámy" Del Piero odehrál rekordních 667 zápasů a nastřílel 280 gólů. V poslední době sice vypadl ze základní sestavy, v klubu by ale rád pokračoval, protože si chce v příští sezoně zahrát na novém stadionu.

"Pořád chci vyhrávat. To odhodlání, vášeň je pořád ve mně. Stejně jako kdysi na turnaji ve Viareggiu, na mistrovství světa nebo v druhé lize," uvedl.

Autoři: ,