130 let
Del Piero.

Del Piero. | foto: Reprofoto

Vzor ctnosti: Del Piero podepíše bianko smlouvu. 'Nejde mi o peníze'

Sport
  •   16:35
ŘÍM - Italský fotbalista Alessandro Del Piero je připraven hrát za Juventus bez ohledu na plat. Šestatřicetiletý kapitán turínského klubu prohlásil, že klidně s vedením "Staré dámy" podepíše novou bianko smlouvu.

Del Piero se tak rozhodl ukončit spekulace, podle nichž se nemohl kvůli výši platu dohodnout na prodloužení kontraktu, který mu vyprší po sezoně.

"Moje první smlouva s Juventusem byla bianko a taková bude i moje poslední," prohlásil útočník. "Vždycky jsem miloval fotbal, Juventus a jeho fanoušky. Můj vztah ke klubu nejde měřit v číslech," dodal.

"Nejde mi o peníze. Během kariéry jsem si vydělal hodně, a kdybych kývl na nějakou z nabídek, které jsem měl, tak to mohlo být ještě víc," uvedl Del Piero. "S prezidentem klubu jsem nejednal o platu, ale o tom, že chci hrát i v další sezoně," dodal.

Mistr světa z roku 2006 hraje v Juventusu od roku 1993, získal s ním pět ligových titulů a vyhrál Ligu mistrů. Po přeřazení do druhé ligy kvůli korupci mu stejně jako český záložník Pavel Nedvěd, který nyní působí ve vedení klubu, pomohl k návratu do Serie A.

V dresu "Staré dámy" Del Piero odehrál rekordních 667 zápasů a nastřílel 280 gólů. V poslední době sice vypadl ze základní sestavy, v klubu by ale rád pokračoval, protože si chce v příští sezoně zahrát na novém stadionu.

"Pořád chci vyhrávat. To odhodlání, vášeň je pořád ve mně. Stejně jako kdysi na turnaji ve Viareggiu, na mistrovství světa nebo v druhé lize," uvedl.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz