Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Wenger: Rosický se vrátí do osmi týdnů

Sport

  12:55
LONDÝN - Nejpozději za dva měsíce by se měl vrátit k fotbalu kapitán české reprezentace Tomáš Rosický. Prohlásil to trenér Arsenalu Arséne Wenger. Osmadvacetiletý záložník nehraje od ledna kvůli potížím s podkolenní šlachou a v pondělí se v Německu podrobil už druhé operaci.

Tomáš Rosický trpí na lavičce při sledováni hry českého týmu foto: ČTK

"Vypadá to velmi dobře. Mám od chirurga velice pozitivní vibrace. Myslím, že bude zpátky za šest až osm týdnů," řekl Wenger novinářům po úterním utkání Ligového poháru, v němž Arsenal porazil 3:0 Wigan.

Rosického nyní čeká několikatýdenní rekonvalescence v Německu. Anglický klub je na informace kolem zdravotního stavu svého hráče skoupý. Podle deníku Právo svěřil tentokrát Rosického do péče vyhlášeného mnichovského specialisty Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfarhta.

První operaci absolvoval Rosický v květnu v Londýně. Podle původních předpokladů se měl vrátit na hřiště už v září, ale kvůli neustálým potížím musel přerušit trénink a termín jeho předpokládaného návratu se neustále posouvá. Pondělní operace by měla léčbu urychlit.

Autor: