130 let
Southampton vs West Ham United

Southampton vs West Ham United | foto: Reuters

West Ham nechal Coufala na lavičce a remizoval v Southamptonu, Arsenal znovu vyhrál

Sport
  •   22:56
Londýn - Fotbalisté Manchesteru United porazili v 16. kole anglické ligy Wolverhampton 1:0 a vystřídali na druhém místě tabulky Leicester. Na vedoucí Liverpool ztrácejí "Rudí Ďáblové" už jen dva body. O jejich výhře rozhodl ve třetí minutě nastavení Marcus Rashford, United jsou v lize už devět zápasů neporaženi.

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:

Brighton - Arsenal 0:1 (66. Lacazette), 

Burnley - Sheffield United 1:0 (32. Mee), 

West Bromwich - Leeds 0:5 (9. vlastní Sawyers, 31. Alioski, 36. Harrison, 40. Rodrigo, 72. Raphinha), 

Southampton - West Ham United 0:0, 

Manchester United - Wolverhampton 1:0 (90.+3 Rashford).

West Ham remizoval v Southamptonu bez branek a nevyhrál už ve čtvrtém utkání za sebou. Defenzivní záložník Tomáš Souček odehrál za hosty celý zápas, jeho spoluhráč Vladimír Coufal zůstal poprvé od podzimního příchodu ke „Kladivářům“ na lavičce.

Podruhé za sebou naplno bodoval Arsenal, kterému vítězství 1:0 v Brightonu vystřelil po pouhých 21 sekundách na hřišti střídající Alexandre Lacazette. „Kanonýři“ se v neúplné tabulce posunuli na třinácté místo.

Burnley bez zraněného českého útočníka Matěje Vydry zdolalo zásluhou Bena Meeho poslední Sheffield United 1:0. Sheffield jako jediný tým v ligové sezoně stále nevyhrál.

V souboji nováčků Leeds rozstřílel West Bromwich na jeho hřišti 5:0. Hosté rozhodli o výhře už v prvním poločase, v němž skórovali čtyřikrát.

Autor: ČTK