Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Xaviho otec: Mourinhovi vadí Casillasovo přátelství se synem

Sport

  12:29
BARCELONA - Otec španělského fotbalisty Xaviho prohlásil, že kapitán staronových mistrů Evropy Iker Casillas má kvůli přátelství s jeho synem problémy se svým trenérem v Realu Madrid Josém Mourinhem. Tomu se prý nelíbí, jak si opora "Bílého baletu" rozumí s hvězdou nenáviděného rivala z Barcelony.

Španělsko (Casillas a Xavi) foto: Reuters

"Není tajemstvím, že Iker už měl mnoho potíží s Mourinhem, protože s Xavim nikdy nechtěli skončit dlouhotrvající přátelství," řekl Joaquim Hernández rozhlasové stanici Com Radio.

Právě zkušené duo mělo podle něj velký podíl na tom, že Španělsko v nedělním finále mistrovství Evropy porazilo Itálii 4:0, obhájilo titul a jako první tým v historii vyhrálo tři velké turnaje za sebou. "Kdyby nebylo Xaviho, Casillase a (trenéra) Vicenteho del Bosqueho, tak by mužstvo takhle daleko nedošlo," podotkl.

Rivalita prý škodá národnímu týmu

Hernández se domnívá, že značná rivalita mezi hráči Barcelony a Realu Madrid při tradičně vyhrocených soubojích "El Clásicos" škodí národnímu týmu. "Jejich zápasy vedou k těžkým chvílím. Vztahy mezi hráči, kteří bývali přáteli, se ochlazují," připomněl otec Xaviho.

Právě dvaatřicetiletý záložník a o rok mladší brankář prý hrají v kabině národního týmu velkou roli při urovnávání klubových sporů. "(Hráči Realu) Álvaro Arbeloa, Xabi Alonso a Sergio Ramos měli s ostatními problémy a chování některých hráčů bylo velmi nevhodné. Naštěstí Iker a Xavi zasáhli," dodal Hernández.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!