130 let
Dmitrij Tarasov po zápase svého Lokomotivu na půdě Fenerbahce

Dmitrij Tarasov po zápase svého Lokomotivu na půdě Fenerbahce | foto: Reuters

Za Putina pokuta osm milionů korun. Ruského fotbalistu potrestal jeho klub

Vladimír Putin
  •   15:45
MOSKVA - Chtěl dát najevo svůj názor, ale dostal důrazné upozornění: politika do sportu nepatří. Dmitrij Tarasov, fotbalista Lokomotivu Moskva, si v zápase Evropské ligy proti Fenerbahce Istanbul vzal pod dres triko s podobiznou ruského prezidenta Vladimira Putina. Teď ho za gesto potrestal vlastní klub, od kterého vyfasoval vysokou pokutu - v přepočtu 8 milionů korun.

Osmadvacetiletý záložník si po skončení úterního zápasu (0:2) sundal na hřišti dres a ukázal potištěné tričko. Kromě Putinovy podobizny na něm byl také nápis „Nejzdvořilejší prezident“.

O klubovém postihu pro Tarasova ve výši 300 tisíc eur informoval web championat.com. Hráči i Lokomotivu navíc hrozí ještě trest od disciplinární komise UEFA, neboť pravidla nedovolují spojování fotbalu s politikou během zápasů. Tarasov by mohl dostat také zákaz startu na deset či více utkání.

Vztahy mezi Tureckem a Ruskem jsou napjaté kvůli konfliktu v Sýrii, přitížilo jim navíc loňské sestřelení ruské stíhačky. Utkání fotbalistů Fenerbahce a Lokomotivu provázely i nepokoje fanoušků.

zdroj: www.youtube.com
Autoři: ČTK