Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Zachránil klubu Ligu mistrů. Klopp jásal: Zaplatil bych za Alissona i dvojnásobek

Sport

  13:28
Liverpool / Praha - V nastaveném čase to byl klíčový moment zápasu. Propadlý centr do šestnáctky, těžké zpracování útočníka Neapole Arkadiusze Milika a pohotová střela, kterou vyrazil brankář Alisson Becker. Být to gól, Liverpool v Lize mistrů skončil. A Neapol by místo dusivého zklamání pohltil karneval bezbřehé euforie.

Brankář Liverpoolu Alisson Becker. foto: Reuters

„Kdybych věděl, že je Alisson až tak dobrý, zaplatil bych za něj dvojnásobek,“ zubil se po utkání trenér Jürgen Klopp. „Nikdy jsem něco takového neviděl, neuvěřitelný zákrok.“

Ulevilo se mu.

Tabulka skupiny C:
1.Paris St. Germain632117:911
2.Liverpool63039:79
3.Neapol62317:59
4.CZ Bělehrad61145:174

Liverpool, loňský finalista, byl v těžké a zamotané skupině C před posledním kolem jen třetí vzadu, na hraně vyřazení. Až úterním domácím vítězstvím 1:0, které zařídil jedinou brankou kanonýr Salah, postup do osmifinále zachránil.

A nejvíc děkuje právě brazilskému vousáči z brány.

Souboj neapolského hráče Koulibalyho s brankářem Alissonem Beckerem.
Těžký zákrok brankáře Alissona.

„Je to fantastický gólman,“ smekl obránce Van Dijk. Trenér Klopp pak chválil celý tým: „Všichni pracovali skvěle, obránci toho na brankáře moc nepouštěli, a když už, podržel nás.“

Brazilského gólmana si Liverpool pořídil v létě z AS Řím za 65 milionů liber (asi 1,9 miliardy korun). Pár dnů byl nejdražším brankářem světa, než konkurenční Chelsea vysázela o sedm milionů liber víc za Kepu Arrizabalagu z Bilbaa.

„Výtečně sbírá centry a pomáhá nám svým celkovým klidem,“ chválí ho kouč Klopp.

Klidní jsou i fanoušci, kteří po dlouhé době cítí z vlastního brankáře jistotu. Nebo už si nevzpomínáte na poslední finále Ligy mistrů, jež ovlivnily hrubky Lorise Kariuse?

Podobnou cestu, jen se šťastnějším koncem, by Liverpool v aktuální sezoně rád zopakoval. Osmifinálového soupeře, kterým bude jeden z vítězů z ostatních skupin, pozná v pondělí.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...