130 let

Příbram - Olomouc. | foto: ČTK

Aktualizováno

Žádné šance, žádné góly. Příbram s Olomoucí remizovala 0:0

Sport
  •   19:51aktualizováno  20:05
PRAHA/PŘÍBRAM - V dohrávce 3. kola Gambrinus ligy na stadionu U Litavky se fanoušci gólu po devadesát minut hry nedočkali. Jak fotbalisté Příbrami, tak Olomoučtí se mohli v případě výhry vyhoupnout na první místo ligové tabulky, příliš pro tříbodový zisk ani jeden ze soupeřů neudělal. Domácí tak jsou z pěti body na sedmém místě, Olomouc se stejným bodovým ziskem na třetím.

Nejvyšší česká fotbalová soutěž se ve svém úvodu potýká s odlivem fanoušků (VÍCE SE TÉMATU BUDEME VĚNOVAT V ÚTERNÍM VYDÁNÍ DENÍKU LIDOVÉ NOVINY) a souboj Příbrami s Olomoucí rozhodně nepatřil mezi ty, které by je mohl vrátit zpět do hledišť. O to smutnější budiž konstatování, že se jednalo o souboj o čelo ligy a jeden či druhý celek se v případě výhry mohl vyhoupnout do čela soutěže.

První poločas zápasu se nesl ve znamení hluboké defenzivy domácích a platonického tlaku Olomouce. Ti sice měli míč v moci po 75% času, většinou si ale přihrávali pouze v okolí půlící čáry a na branku Aleše Hrušky vyslali jedinou střelu - ze třiceti metrů vypálil Michal Hubník jen do náruče domácího gólmana.

Příbram - Olomouc.

"Věděli jsme, že budou domácí pečlivě bránit, nedokázali jsme se bohužel prosadit v situacích jeden na jednoho," komentoval výkon svého celku kouč Hanáků Zdeněk Psotka. V největší "šanci" na brejky (byť hodně nepřesně) hrající Příbrami se ocitl Huňa po hezké kombinaci Jurdíkem, jeho prudké střele ale předcházel těsný ofsajd.

V úvodu druhé půle to chvíli vypadalo, že se konečně začne U Litavky hrát ligový fotbal, jiskřička naděje pro milovníky nejrozšířenějšího kolektivního sportu na světa skončila již v 55. minutě. To se nejprve v příležitosti objevil mladý domácí záložník Jurdík, těžký volej ale nezvládl a branku minul.

Příbram - Olomouc.

O pár vteřin později zahrozil na druhé straně Petr, který měl pro změnu v pádu po rohovém kopu problém trefit hlavou ze dvou metrů prázdnou branku. Tím souhrn druhé půle také skončil - poté oba týmy opět přeply do režimu z prvních pětačtyřiceti minut. Pro připomenutí: Příbramští v devíti lidech brání maximálně třiceti metrů od branky, Olomoučtí si ve stejné vzdálenosti přihrávají.

"Soupeř potvrdil své kvality, myslím, že ukázal, že je ještě silnější než jsme čekali. Nechtěli jsme bránit takto hluboko, ale nebyla jiná možnost. Olomouc má smrtící brejky," byl přesto s bodem spokojený kouč domácích Martin Hřídel. Holt heslo: "Účel světí prostředky" opět porazilo zajímavější "Fotbal to je hra"....

DOHRÁVKA 3. KOLA GAMBRINUS LIGY

1. FK Příbram - Sigma Olomouc 0:0

Rozhodčí: Matějek - Chytil, Teuber. Bez karet. Diváci: 3126.

Příbram: Hruška - Plašil, Ricka, J. Štochl, Nohýnek - Klesa (86. M. Štochl), Tarczal, Videgla, Pleško - Jurdík (61. Wágner), Huňa. Trenér: Hřídel.

Olomouc: Blaha - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Bajer, Kaščák (75. Melinho), Hořava - Šultes (78. Vašíček), Hubník, Petr (86. Navrátil). Trenér: Psotka.

Autor: Antonín Vavrda