Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

Žádné strachování o náskok, Bayern i Chelsea v odvetách přidaly další góly. Lewandowski se trefil posedmé v řadě

Robert Lewandowski z Bayernu slaví gól proti Laziu foto: ČTK

Video
Mnichov/Londýn - Fotbalisté Bayernu Mnichov postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Úřadující vítěz soutěže po úvodním triumfu 4:1 v Římě porazil v domácí osmifinálové odvetě Lazio 2:1. Mezi osm nejlepších týmů se poprvé od roku 2014 probojovala Chelsea. Po vítězství 1:0 na neutrálním hřišti v Bukurešti si doma poradila s Atléticem Madrid 2:0.
  22:57

V Mnichově otevřel skóre ve 33. minutě z penalty Lewandowski. Polský kanonýr se zapsal mezi střelce v sedmém soutěžním utkání za sebou. Pojistku přidal po změně stran po dvou minutách na hřišti střídající Choupo-Moting. V 82. minutě snížil střídající Parolo.

Chelsea v Atlético Madrid
Chelsea v Atlético Madrid

Bayern postoupil do čtvrtfinále podeváté za posledních deset sezon. V Lize mistrů neprohrál od března 2019 už 19 zápasů po sobě a vyrovnal klubový rekord v neporazitelnosti z let 2001 a 2002.

Odvetná osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Bayern Mnichov - Lazio Řím 2:1 (1:0)
Branky:
33. Lewadowski z pen., 73. Choupo-Moting - 82. Parolo. První zápas: 4:1, postoupil Bayern.

Chelsea - Atlético Madrid 2:0 (1:0)
Branky:
34. Ziyech, 90.+4 Emerson. První zápas: 1:0, postoupila Chelsea.


Chelsea, která předtím vypadla v osmifinále čtyřikrát po sobě, na rozdíl od španělského soupeře nepřišla o výhodu domácího prostředí. V Londýně se „Blues“ prosadili z první vážné akce v 34. minutě. Werner po rychlém brejku přihrál před branku na zakončujícího Ziyecha.

Od 81. minuty navíc hráli přesilovku, protože Savič udeřil loktem Rüdigera do hrudníku a dostal červenou kartu. Ve čtvrté minutě nastavení završil výsledek po půlminutě pobytu na hřišti střídající Emerson.

Trenér Tuchel od lednového příchodu neprohrál s Chelsea ani třinácté soutěžní utkání a vytvořil klubový rekord. Pošesté v řadě navíc jeho mužstvo nedostalo gól.

Mezi nejlepší osmičkou týmů nechybí rovněž Dortmund, Liverpool, Manchester City, Paris Saint Germain, Porto a Real Madrid. Losování čtvrtfinálových dvojic se uskuteční v pátek.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.