Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Žádný mráz. Plzeň míří do Ruska za teplem

Sport

  9:29
PRAHA - Zatímco ostatní kluby míří k přípravě do Španělska, Turecka nebo na Kypr, fotbalisté Plzně se vydali do Ruska. Aby paradoxů nebylo málo, Západočeši za teplem vyrazili do míst, kde za čtyři roky ve stejnou dobu začne zimní olympiáda.

Pavel Horváth v souboji s Mladou Boleslaví. foto: ČTK

V ruském Soči se pátý tým ligy zúčastní přípravného turnaje, kde se kromě domácího celku představí ještě Austria Vídeň a Borisov.

ZA TEPLEM

Kde budou české kluby ladit formu?
Španělsko: Sparta, Slavia, Plzeň

Kypr: Jablonec, Příbram, Liberec, Bohemians Praha

Turecko: Teplice, Ostrava, Mladá Boleslav, Olomouc, Brno, Slovácko

Rusko: Plzeň

Rakousko: České Budějovice

Doma: Bohemians 1905, Kladno

"Už mi také nabízeli, jestli si tam nechci zalyžovat," usmívá se šéf Plzně Adolf Šádek, který nezvyklou cestu zařizoval.

Nenechte se ale mýlit, plzeňská výprava vyměnila českou zimu za příjemné teplo. V exotické destinaci na pobřeží Černého moře ji čeká zhruba 15 stupňů. "V Plzni trénujeme na umělé trávě, ale v Rusku si hráči zahrají dva zápasy na přírodní," připomíná mluvčí klubu Pavel Pillár.

Plzeňští se na cestu vydali už včera, ale do Soči dorazí až dnes kolem poledne. První zápas proti domácímu týmu je čeká zítra, finále je na programu v pátek.

Náklady hradí organizátor
Proč bude v Rusku český fotbal zastupovat zrovna Plzeň? Rozhodly osobní kontakty. "Na turnaj nás pozvala pořádající rakouská agentura. Dobře se znám s jejím majitelem, který nás už loni zval na podobný turnaj do Jihoafrické republiky. Ale vyšlo to až letos," popisuje Šádek.

Soči chce takto propagovat svůj olympijský projekt a i proto čtyřdenní pobyt a cestu hradí pořadatel. Pro vítěze je navíc připravena odměna v řádu statisíců korun. Tým Pavla Vrby se tak letos v zimě stane nejvíce cestujícím tuzemským klubem. Jen týden po návratu ze Soči se totiž ještě na osm dní vypraví do Španělska.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...