Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Žádný sex v Rusku. Trenér Němcům zatrhl na světovém šampionátu ženy i Facebook

Sport

  8:12
PRAHA - Fotbalisté Německa se budou na blížícím se světovém šampionátu v Rusku potýkat se zvláštním zákazem. Trenér Joachim Löw jim podle italského deníku Gazzetta dello Sport zakázal během šampionátu sex. Hráči se prý budou muset domluvit přímo s trenérem, pokud se budou chtít v Rusku sejít se svými blízkými, a zakázané mají mít i sociální sítě.

Trenér Německa Joachim Löw udílí pokyny svým svěřencům. foto: Reuters

Obhájci titulu jedou na šampionát do Ruska znovu jako jedni z favoritů, jenže je čeká tuhá konkurence mimo jiné: Francie, Brazílie, či Španělsko. Löw ale věří, že našel recept, jak zaskočit konkurenci, a to mít na hřišti 11 neuspokojených hráčů.

Jaké je plus mít v týmu třiadvacet sexuálně deprimovaných hráčů? 

Mario Götze s partnerkou Annou-Kathrin Brömmelovou v roce 2014.

Nejnovější studie totiž tvrdí, že by se sportovci měli při vrcholných akcích vyvarovat sexuálního styku, aby nepřišli o svou soutěživost a hlad po výhře. Zní to trochu zvláštně, ale po sexu prý dochází k uvolnění, které připravuje sportovce o hlad po triumfu.

Naopak alkohol prý budou mít v rozumné míře Němci povolen. „Tým je důležitější než ego jednotlivých hráčů a věřím, že to všichni pochopí,“ vysvětlil svůj postoj Löw.

Snad se nedostaví hráčům na turnaji nečekaná erekce, jako se to stalo před čtyřmi lety po šampionátu střelci vítězného gólu Mariu Götzemu (viz. obrázek výše).

Autor: