Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Zahraniční hvězdy na odchodu. Balaj opouští Slavii, Tavares míří do Sydney

Sport

  14:22
PRAHA - Fotbalista Bekim Balaj po půl roce opouští Slavii. Albánský reprezentační útočník přestoupil do druhého týmu chorvatské ligy Rijeky, kde dnes absolvoval zdravotní testy a podepsal smlouvu. Slavia to uvedla na svém webu, výše přestupní částky nebyla zveřejněna.

Autor prvního gólu, záložník Boleslavi Mickaël Tavares (uprostřed), se raduje se spoluhráči Lukášem Magerou (vlevo) a Michalem Ďurišem. foto: ČTK

Třiadvacetiletý Balaj už neodjel s vršovickým týmem na soustředění na Slovensko. V Rijece hrající Evropskou ligu by se měl pokusit nahradit jednu z hlavních hvězd chorvatské ligy Andreje Kramariče, který přestoupil do anglického Leicesteru.

Tavares míří do Austrálie

Ještě v úterý se jako obvykle se svými spoluhráči v Mladé Boleslavi připravoval na jarní část sezony, o víkendu se fotbalista Mickael Tavares má hlásit v Austrálii na tréninku FC Sydney. „Nemám k tomu bližší informace, smlouva určitě podepsaná nebyla,“ říká boleslavský mluvčí Jiří Koros.

Australský klub i místní média o příchodu dvaatřicetiletého středního záložníka informují jako o hotové věci. Potvrdil to i trenér Graham Arnold. Tavares je rodilý Francouz, reprezentoval však Senegal.

„Jak Bekim sám, tak i my jsme očekávali jeho větší zápasové vytížení, než jaké v průběhu podzimu měl. Do toho dostal nabídku od Rijeky, která si ho vyhlédla jako náhradu za odcházejícího útočníka Kramariče,“ řekl sportovní ředitel Slavie Karol Kisel.

„Nabídli mu dobré podmínky i dobrou perspektivu dalšího fotbalového růstu a on se rozhodl přijmout. Oba kluby se dohodly na odstupném, jehož výši nebudou zveřejňovat. Bekimovi přejeme hodně štěstí do jeho další kariéry,“ dodal.

Albánský fotbalista Bekim Balaj bere Srbovi Nenadu Tomičovi vlajku tzv. Velké Albánie.

Balaj do Slavie přestoupil v červenci ze Sparty. V Edenu začal dobře a v prvních třech ligových kolech dal dvě branky. Pak ale vypadl ze základní sestavy a v podzimní části nejvyšší soutěže přidal už jen jeden gól.

V uplynulém půlroce na sebe Balaj upozornil hlavně v reprezentačním dresu. V září jediným gólem zajistil Albánii výhru 1:0 v Portugalsku a v říjnu se pak přimotal do strkanice při nedohraném duelu v Srbsku, který narušil dron s vlajkou Velké Albánie. Duel byl zkontumován ve prospěch domácích Srbů, zároveň jim však disciplinární komise UEFA odebrala tři body.

Autoři: ,