Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Zákaz kupovat hráče hrozí i Manchesteru United

Sport

  11:53aktualizováno  12:28
LONDÝN - Zákaz kupovat hráče, který ve čtvrtek dostala od FIFA Chelsea, hrozí podle listu The Times i Manchesteru United. Francouzský druholigový klub Le Havre si stěžuje, že mu ukradl sedmnáctiletého fotbalistu Paula Pogbu.

Ferguson. foto: AFP

 Ředitel klubu Alain Belsour prohlásil, že už má připravenou stížnost. Manchester United jakékoli porušení pravidel popírá.

Mezinárodní fotbalová federace zakázala Chelsea jeden rok získávat nové hráče za to, že přesvědčovala mladého francouzského fotbalistu Gaela Kakutu, aby porušil kontrakt se svým zaměstnavatelem Racingem Lens a odešel do Londýna. Navíc musí Chelsea zaplatit kompenzaci ve výši více než 900 tisíc eur.

V Le Havru jsou přesvědčeni, že Pogba byl obětí stejného porušení pravidel. "United přemlouval hráčovy rodiče velkou sumou peněz. My do naší fotbalové akademie investujeme ročně více než čtyři miliony eur, a co z toho teď máme?" řekl ředitel Le Havru.

Dodal, že nepochybuje o tom, že i jeho stížnost u FIFA uspěje. "Zákaz pro Chelsea je jasnou zprávu, že FIFA chce chránit systém výchovy mladých fotbalistů," řekl Belsour. Podle něj už Manchester United s Pogbou uzavřel smlouvu s měsíčním platem 16 tisíc eur.

Vedení anglického klubu obvinění odmítlo. "Je to naprostý nesmysl. Všechno jsme dělali v souladu s předpisy FIFA," reagoval mluvčí klubu. V Manchesteru tvrdí, že Pogba neměl v Le Havru platnou smlouvu.

Le Havre má se stížnostmi tohoto druhu dobré zkušenosti. Před časem po tříletém sporu u mezinárodní sportovní arbitráže (CAS) v Lausanne vysoudil 730 tisíc eur jako dodatečnou kompenzaci za odchod Charlese N´Zogbii do Newcastlu United.

Autor:

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...