130 let

Polští fanoušci řádili před zápasem s Ukrajinou. | foto: Reuters

Zakletá Marseille. Tentokrát se v ní rvali s policií fanoušci Polska

Sport
  •   17:45
MARSEILLE - Skupina polských fanoušků se poprala v ulicích Marseille před večerním utkáním mistrovství Evropy s Ukrajinou. Francouzská policie, která má ve městě silně posílené hlídky, ale rvačku okamžitě ukončila a dva z výtržníků zatkla.

Do jihofrancouzského přístavního města přicestovaly na závěrečný duel Polska v základní skupině tisícovky příznivců. Poláci během dne korzovali v centru Vieux Port, popíjeli, zpívali chorály a odpalovali dýmovnice. Rvačka propukla náhle ve skupině radikálních fanoušků, policie ale situaci rychle vyřešila.

Polští fanoušci řádili před zápasem s Ukrajinou.
Polští fanoušci řádili před zápasem s Ukrajinou.

Polsko potřebuje v duelu s Ukrajinou uhrát alespoň bod, aby si zajistilo postup do vyřazovacích bojů. Zápas začne v 18:00.

Marseille zažilo při zahájení Eura rozsáhlé výtržnosti ruských a anglických fanoušků. Více než desítku z nich už soud poslal do vězení, množství především ruských rváčů bylo vyhoštěno ze země. Za bitky na stadionu navíc UEFA Rusko podmínečně vyloučila ze šampionátu.

Maďaři dostali pokutu za násilnosti fanoušků

Maďarská fotbalová asociace zaplatí kvůli výtržnostem fanoušků při sobotním utkání mistrovství Evropy s Islandem pokutu 65 tisíc eur (asi 1,76 milionu korun). Rozhodla o tom disciplinární komise UEFA.

Při zápase v Marseille (1:1) se maďarští příznivci střetli s ochrankou a policií, když se snažili přelézt plot dělící divácké sekce na stadionu Vélodrome. Fanoušci také třikrát během utkání použili pyrotechniku. Maďarsko je blízko postupu do osmifinále, závěrečné utkání ve skupině F odehraje tým německého trenéra Bernda Storcka ve středu v Lyonu proti Portugalsku.

Kvůli výtržnostem fanoušků už disciplinárka na francouzském šampionátu potrestala Rusko podmínečným vyloučením z turnaje a pokutou 150 tisíc eur. Chorvatsko za nepřístojné chování chuligánů v duelu s Českou republikou zaplatí 100 tisíc eur.

Autor: Lidovky.cz