Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Zamíří Ronaldo do Manchesteru City?

Sport

  11:20
LONDÝN - Šejkové z Abú Zabí to se svými megalomanskými plány myslí skutečně vážně. Podle The Guardian totiž oslovili brazilského dvojnásobného mistra světa Ronalda, který se doma v Riu de Janeiru zotavuje po zranění kolena. Ronaldo je prý myšlenkou hrát za Citizens nadšen.

Brazilec Ronaldo při tréninku v brazilském týmu Flamengo. Zamíří zpět do Evropy? foto: AFP

"Moc se mi líbí plány, které mi vedení Manchesteru City ukázalo," citoval britský deník bývalého nejlepšího fotbalistu světa a dvojnásobného držitele Zlatého míče France Football. "Chtějí z týmu udělat jeden z nejlepších klubů v Evropě a já cítím, že bych mohl pomoci," doplnil Ronaldo.

S poslední větou se ovšem dá vcelku polemizovat. Ronaldo je od léta bez angažmá a se zcela zjevnou nadváhou. Tu sice svaluje na dlouhou rekonvalescenci, ale pravdou je, že váha nebyla jeho přítelem již při štacích v Realu Madrid a naposledy v AC Milán. Ronaldo je bezesporu geniální fotbalistou, ale další zároveň se o něm ví, že není zrovna týmovým hráčem. A v neposlední řadě, tvrdá anglická liga a chladné ostrovní počasí není zrovna ideální kombinace pro chatrné útočníkovo zdraví.

Je tak otázkou, zda by případným angažováním Ronalda nebyli noví majitelé ManCity spíše pro smích. Pokud by se pro něj nakonec přece jen rozhodli, tak by Brazilec mohl přestoupit jako volný hráč na ostrovy okamžitě po podpisu smlouvy a získaném pracovním povolení. V dresu City by se potkal s krajany Jo, Elanem a také s Robinhem. A právě spolupráce s posledně jmenovaným je pro bývalého nejlepšího kanonýra Evropy velkým lákadlem. "Nabídka od nich je ta nejlepší, kterou jsem dostal. Navíc by bylo hodně zajímavé zahrát si s Robinhem. Spolu bychom mohli klidně nastřílet přes padesát gólů," zakončil Ronaldo.


Spraví si bývalá hvězda a jeden z nejtalentovanějších fotbalistů poslední dekády v Evropě svou pošramocenou pověst, nebo definitivně potvrdí, že na špičkový fotbal již nemá?

Autoři:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...