Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Zapadlý talent a častý terč internetových haterů. West Ham vítá k Součkovi a spol. novou posilu

Sport

  9:21
Praha - West Ham se i díky skvělým výkonům Tomáše Součka a Vladimíra Coufala drží v Premier League na pátém místě. Vedení londýnského celku si uvědomuje, že pro setrvání na špici tabulky je potřeba disponovat co nejširším kádrem a shání posily. Podle posledních zpráv se české duo bude v kabině nově potkávat s Jessem Lingardem z Manchesteru United.

Zamíří Jesse Lingard na hostování do West Hamu? foto: United In Focus

Anglický ofenzivní záložník a člen reprezentace Albionu na posledním mistrovství světa je produktem akademie Red Devils, kde strávil dlouhých jednadvacet let. V této sezoně ale při velké konkurenci Fernandese, Pogby, Martiala, Rashforda či Cavaniho nedostával na hřišti tolik prostoru.

Zamíří Jesse Lingard na hostování do West Hamu?
Tomáš Souček slaví branku do sítě Crystal Palace.

V základní sestavě se objevil jen ve dvou pohárových duelech, proti Brightonu odehrál pouhopouhých devět minut. Je logické, že Lingard potřebuje a zároveň hledá novou výzvu. S informací nejprve přišla britská televizní stanice Sky Sports, přesun už oficiálně potvrdily také oba kluby.

Jedná se o hostování do konce sezony. A právě tady se původně objevil možný zádrhel. Účastníci Premier League mohou mít v kádru pouze dva vypůjčené hráče z anglických soutěží. Hammers už si vypůjčili Craiga Dawsona z Watfordu a Saïda Benrahmu z Brentfordu.

Součka v Anglii srovnávají s legendou, trenér Moyes chválí jeho velký přínos pro mužstvo

V případě druhého jmenovaného se ale hostování proměnilo v přestup, a proto se uvolnil prostor k angažování Lingarda. „Jeho výkonů ve West Hamu, kde hrají výborně, se nemohu dočkat. Konečně se zbavil tlaku, který musí fotbalisté v Manchesteru snášet,“ prohlásil bývalý legendární útočník Arsenalu Ian Wright. 

„Potřebuje pravidelně nastupovat. West Ham má skvělého trenéra Moyese. Moc se mi líbí, jak se prezentují. Třeba Antonio, Bowen nebo Souček hrají fantasticky. Jesse mezi ně může dobře zapadnout,“ přidal svůj pohled Darren Bent, který v minulosti nastupoval třeba za Tottenham či Aston Villu.

Pod neustálým tlakem

Fotbalové kvality Lingard bezpochyby má. Často se však ocitá pod palbou kritiky, podle mnohých fotbalu nedává maximum. Hodně aktivní je na sociálních sítích. Jeho instagramový účet sleduje přes 6,6 milionu uživatelů a další se neustále přidávají. 

Vystupování osmadvacetiletého Angličana je často terčem internetových haterů. „Nech si vyplatit odstupné a vypadni z našeho klubu. Tvůj přístup je otřesný, nenávidíme tě. Raději bychom hráli v deseti než s tebou v základní sestavě,“ nebrali si servítky někteří fanoušci.

Missed this blessed to be back on the pitch ❤️

9. ledna 2021 v 23:11, příspěvek archivován: 28. ledna 2021 v 18:23

„Snažím se to nečíst. Mladí fotbalisté jsou hodně fixování na sociální sítě, které jsou plné nenávisti. A když hrajete za největší klub na světě, jste vystaven daleko větší kritice,“ reagoval v minulosti odchovanec Manchesteru United, který se stará o nemocnou maminku a dva mladší sourozence.

Sám nezkazí žádnou legraci, po internetu kolují spousty jeho vtipných videí. Proto musí očekávat, že si někdo čas od času vystřelí také z něj. Třeba před rokem naladil tým Corby Town z nižší anglické ligy své fanoušky plánovaným oznámením nové posily.

„Snad to bude Lingard,“ napsal jeden z fanoušků. „Podepisujeme někoho, kdo v této sezoně dal aspoň jeden gól,“ rýpl si do bídné formy trápícího se záložníka správce klubového účtu na Twitteru.

BREAKING: West Ham have agreed a deal to sign Jesse Lingard on loan from Man Utd for the rest of the season. ⚒

28. ledna 2021 v 21:00, příspěvek archivován: 28. ledna 2021 v 22:11

Půst bez jediné trefy či asistence vydržel rodákovi z Warringtonu až do posledního kola minulé sezony. A nebýt obrovské chyby gólmana Leicesteru Kaspera Schmeichela v sedmé minutě nastaveného času, nic by se nezměnilo.

Tento moment zamrzel především jednoho z fotbalových nadšenců, který vsadil deset liber na to, že se Angličan do statistik nezapíše během celého ročníku. O výhru ve výši 670 liber (zhruba 20 tisíc korun) tak přišel v poslední možnou chvíli.

Lingard dostane ve West Hamu šanci na restart uvadající kariéry. A kdo ví, třeba ho také probere česká fotbalová mánie, kterou v Londýně rozjeli Souček s Coufalem.