130 let
Kapitán české reprezentace Vladimír Darida.

Kapitán české reprezentace Vladimír Darida. | foto: Michal Šula, MAFRA

Zápas roku proti Anglii není vyprodán. Věřím ale, že nám fanoušci pomůžou, říká kapitán Darida

Sport
  •   11:45
PRAHA - Do pražského Edenu dorazila slavná Anglie, tribuny nicméně - velmi pravděpodobně - plné nebudou. Večer před kvalifikačním tahákem zbývalo v prodeji téměř dva a půl tisíce vstupenek. „Věřím ale, že se to může změnit, třeba vyprodáno bude,“ doufá Vladimír Darida, kapitán českých fotbalistů.

Od zahozené penalty na výsluní. Kdo je Gareth Southgate, lodivod Three Lions?

V den utkání kvalifikace o Euro 2020 se už lístky neprodávají na internetu, zájemci je můžou do 15 hodin pořídit na stadionu, na pokladně číslo dva. 

K dispozici je jich stále spousta, fanoušci si mohou zajistit místa prostřední a nejvyšší cenové kategorie za 1900 a 2900 korun.

„Kdyby přeci jen vyprodáno nebylo, nezbývá extra velké číslo, takže kulisa bude určitě dobrá a pomůže nám,“ prohlásil Darida a podotkl, že i kvůli fanouškům by se národní tým rád prezentoval ofenzivněji než při březnovém debaklu 0:5 v Londýně.

„Vždycky je lepší, když tým hraje doma útočněji, věřím, že i kvůli přítomným divákům bude lepší hrát trochu výš. A kdyby se nám povedlo skórovat? To by bylo ideální, protože víme, jakou má Anglie v ofenzivě sílu,“ uvědomuje si reprezentační záložník.

Přijďte včas, využijte MHD

Česká reprezentace má před zápasem s Anglií pro příznivce několik tipů. Apeluje, aby dorazili s dodatečným časovým předstihem. Nejen do fanparku před stadionem, ale i na tribuny - kvůli důkladným kontrolám.

K cestě do Edenu doporučuje využít hromadnou dopravu, kolem stadionu je totiž velký nedostatek parkovacích míst. Provoz tramvají a autobusů bude po utkání posílen.

Vždyť Angličané mají jeden z nejlepších útoků celé kvalifikace, ve čtyřech střetnutích nasázeli devatenáct gólů. „Bylo by super, kdybychom v Edenu navázali na zápasy s Brazílií a Německem,“ připomněl Darida.

Brazílii v březnu národní mužstvo podlehlo 1:3, ale zahrálo solidně, dokonce vedlo.

Proti Německu (1:2) zase předvedlo před dvěma roky odvážný výkon, jedno z nejlepších představení pod tehdejším trenérem Karlem Jarolímem. Darida tehdy dával krásnou branku na 1:1.

„Na to samozřejmě rád vzpomínám, ten gól se povedl,“ pousmál se. „Ty zápasy by mohly být určitým vodítkem. Jak jsme k tomu přistoupili, to nadšení, týmový duch,“ uvedl Darida. „Určitě nebudeme chtít být zalezlí a hrát na 0:0.“

Autor: Vojtěch Povejšil