130 let

Proti Teplicím se neprosadil ani kanonýr Libor Došek. | foto: ČTK

Zápas s Teplicemi? Raději hrát na mobilu hada

Sport
  •   14:56
PRAHA - Pondělní upachtěná bezgólová remíza s průměrnými Teplicemi přinesla nejen fanouškům Sparty několik důležitých zjištění. Předně jsme se opět mohli ujistit, že jsou chlapci v rudých dresech experti na to, jak nedat gól ani z té nejvyloženější příležitosti. Kdyby se na základě zahozených šancí dala vyhrát liga, rudá mašina by nemohla mít konkurenci.

Za druhé už nyní všichni víme, že Jirka Kladrubský je sice vcelku kvalitní univerzální hráč, ale ještě mnohem lepší karatista. Za jeho sejmutí Tomáše Juna ve vápně by se nemusel stydět ani Bruce Lee. Naštěstí rozhodčí na Letné proti Spartě pískne penaltu asi jen v případě, že domácí hráč protivníka zchromí či zabije. To se ještě nestalo a snad to tak vydrží aspoň do derby.

Zdaleka nejhorší zprávu pro sparťany lze ovšem popsat třemi písmeny: HAD!!! Proč Had? Proč "něco takového" management na Letnou vůbec přivádí? Pokud vedení chtělo beka, který zkazí minimálně každý druhý balon, obává se přejít po lajně za půli, křídelníci soupeřů si z něj dělají dobrý den a jeho jediným přínosem na hřišti je, že tu a tam hodí aut, může si mnout ruce. A gratulovat si, že se zbavilo několikanásobného člena sestavy kola Limberského. Věřme ale, že lapsus proti Teplicím zůstane zapomenut, rudí chlapci rozstřílejí Liberec, Dinamo Záhřeb i sešívky a Had si bude hrát v době zápasů v kabině na mobilu hada.

Přítelkyně autorovi vyčítá, že má raději Spartu než ji. Má pravdu.

Autor: Petr Kolář