Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Zápas v pražském Ďolíčku skončil remízou. Slavia ještě neslaví, ale má rekord v neporazitelnosti

Utkání 29. kola první fotbalové ligy mezi Bohemians Praha 1905 a SK Slavia Praha skončilo remízou. foto: ČTK

Praha - Fotbalisté Slavie ve 29. kole první ligy ve vršovickém derby na hřišti Bohemians 1905 remizovali 0:0 a nevyužili první šanci na zisk třetího titulu po sobě, ale k mistrovské jistotě jim stačí bod. Lídři tabulky svou rekordní sérii bez prohry v nejvyšší soutěži protáhli už na 41 utkání, čímž překonali i nejlepší československou sérii v podání Sparty z let 1943 až 1946.
  21:41

ANALÝZA: Fotbal se zrychluje, Mourinho nestíhá. Jeho éra spěje ke konci, z Tottenhamu udělal tým ustrašenců

Třetí Sparta i díky hattricku Adama Hložka porazila poslední Opavu 4:2. Záchranářský souboj mezi Brnem a Teplicemi skončil bez branek. Předposlední Příbram vítězstvím 1:0 v Karviné zvýšila své naděje na udržení. Zlín doma utrpěl debakl 0:4 s Pardubicemi.

Slávisté v Ďolíčku nedokázali překonat pozorného brankáře Huga Jana Bačkovského, ale slibné šance měli i domácí „Klokani“. Obhájci trofeje pět kol před koncem sezony vedou neúplnou tabulku o 16 bodů před druhým Jabloncem, teoreticky předstihnout je ale může už pouze Sparta, která je o bod zpět, ale má jedno utkání k dobru. Desátí Bohemians neprohráli devět kol po sobě.

Fanoušci, kteří se kvůli koronavirové pandemii nedostali na stadion, sledovali...
Slavia po remíze s Bohemians ještě neslaví, ale má rekord v neporazitelnosti....

Hložek na Letné otevřel skóre v 16. minutě, chvíli nato připravil druhý gól pro Srdjana Plavšiče a na začátku druhé půle osmnáctiletý útočník zvýšil na 3:0. Po snížení Jana Žídka zkompletoval Hložek v 74. minutě svůj premiérový hattrick v nejvyšší soutěži. Opavskou porážku v závěru zmírnil náhradník Matěj Helešic. Sparťané zvítězili doma pod trenérem Pavlem Vrbou i v sedmém soutěžním duelu. Slezané prohráli šesté ligové utkání po sobě a schází jim už 10 bodů na první nesestupovou příčku.

Brněnský nováček v zápase s Teplicemi dostal velkou výhodu ve 43. minutě, kdy byl vyloučen obránce Šimon Gabriel. Zbrojovka však přesilovku nevyužila a čekání na domácí ligovou výhru protáhla na osm kol. Patnáctí Severočeši poprvé po 15 zápasech udrželi čisté konto a na šestnácté Brno mají dál čtyřbodový náskok plus lepší bilanci ve vzájemných utkáních.

 Příbram venku podruhé za sebou zvítězila 1:0 a na Teplice ztrácí pět bodů. Středočechům zařídil premiérovou prvoligovou výhru v Karviné útočník Edrisa Lubega gólem z 12. minuty. Hosté těsný náskok udrželi, přestože od 72. minuty dohrávali bez vyloučeného Martina Nového. Slezané prohráli podruhé za sebou a jsou jedenáctí.

Pardubicím ve Zlíně zařídil poločasové vedení 2:0 Brazilec Cadu, který otevřel skóre z penalty. Výhru východočeského nováčka pojistil ještě dvěma góly v závěru střídající David Huf. Pardubičtí venku vyhráli potřetí za sebou a v tabulce se vrátili na sedmé místo o bod před Ostravu. Naopak třináctý Zlín protáhl šňůru bez zisku bodu na šest kol.

Kvůli opatřením proti šíření koronaviru se stále hraje bez fanoušků na stadionech.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...