Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Zase uvidím staré známé, říká po losu Evropské ligy Vladimír Šmicer

Sport

  19:35
PRAHA - Je jedním ze tří českých fotbalistů, kteří oblékli dres Liverpoolu. Za dva měsíce si Vladimír Šmicer (37) připomene při zápasech se Spartou časy strávené ve slavném klubu.

Vladimír Šmicer představuje trofej pro vítěze Ligy mistrů foto: ČTK

Co si v Liverpoolu pomysleli, když uviděli, koho jim přisoudil los v Evropské lize?
Asi nad tím tolik neuvažují. Pro ně je to jasně dobrý los. Neradi cestují daleko a Praha je pro ně letadlem kousek. V Anglii vědí, že je to hezké město, takže se sem budou těšit. Já jsem zase rád, že uvidím staré známé. Vlastně jich tam už tolik není. Z hráčů se znám jen s Gerrardem a Carregherem.

Rok 2010 v obrazech

Odhadnete, jaké šance má Sparta na postup?
Liverpool favoritem zůstává, ale když sleduju poslední výkony obou týmů, nemá se Sparta tolik čeho bát. Pokud si udrží formu, jakou měla na konci podzimu, určitě není bez šance.

Zaskočily vás slabé výsledky, jaké má zatím Liverpool hlavně v anglické lize?
Asi se na nich podepsaly potíže souvisící s nedávným prodejem klubu. Ani poslední přestupy se mi nezdály, bylo jich málo, a k tomu ztráceli důležité hráče jako třeba Mascherana. Všechno tam teď leží jen na Gerrardovi a Torresovi, kteří jsou často zranění. V zimním období se dá čekat, že přijdou posily. To by mohla být pro Spartu nevýhoda.

Na začátku sezony se Liverpool pohyboval v sestupovém pásmu, pak se posunul do středu tabulky. Na jakém místě bude, až přijede na Spartu?
Nemůžou to zabalit a musí se snažit bojovat, aby příště zase hráli v Lize mistrů. Nejlepší mančafty bude Liverpool už dohánět těžko, mezi pátým a osmým místem ale bude.

Sledujete Liverpool stále pozorně?
Takových pět, šest jeho zápasů v lize jsem od začátku sezony viděl. Udržuju si přehled a mám ho taky o Spartě.

Myslíte, že se z Liverpoolu někdo ozve se žádostí o radu?
Mají svoje pozorovatele, tohle tam funguje opravdu dobře. O Spartě si seženou informace sami. Ale rád jim pomůžu.

Komu budete fandit?
Vím, že Sparta je poslední tým, který zastupuje český fotbal, ale budu přát Liverpoolu. Těch šest let, které jsem tam prožil, přece nemůžu vymazat.

Autor: