130 let

Trenér španělské reprezentace Luis Enrique. | foto: Reuters

Zaseknutí ve výtahu. Španělsko málem hrálo bez trenérů, Enrique a spol. dorazili později

Sport
  •   13:47
Madrid - Španělští fotbalisté už rozehráli kvalifikačním duel s Kosovem o postup na mistrovství světa 2022 a jejich trenér nikde. Co je s Luisem Enriquem? Kde jsou jeho asistenti? Kouče exmistrů světa i Evropy ve středu zbrzdila nečekaná patálie, i se svými pobočníky zůstal hodinu uvězněný v hotelovém výtahu. Tolik se ale zase nestalo, Španělé vyhráli 3:1.

Enrique se svými kolegy dorazil na stadion se zpožděním autem, autobus s hráči už dávno odjel. „Měli jsme plán B a můj realizační tým se chystal vést utkání. Nebyl by to moc velký rozdíl, pokud bych to nestihl,“ citovala kouče agentura Reuters.

O výhru domácích se góly postarali Dani Olmo, Ferran Torres a Gerard Moreno, jedinou branku hostů vstřelil Besar Halimi. „Mám velkou radost z toho, co jsem viděl na hřišti. O vítězství nebylo ani na chvíli pochyb,“ řekl Enrique deníku Marca.

Španělsko má po třech utkáních kvalifikace sedm bodů a skupinu B vede o bod před Švédskem, které odehrálo o zápas méně. Dalšími soupeři jsou Řecko a Gruzie.

Ferran Torres se raduje se Sergiem Ramosem z branky do sítě Německa.
Ferran Torres překonává Manuela Neuera.

Stoper a tradiční lídr Sergio Ramos nastoupil proti Kosovu až v 86. minutě. S Řeckem odehrál jen první poločas a v Gruzii zůstal celé utkání na lavičce. „Nemá s tím problém. Já rozhoduju, kdo bude hrát. Ramos je v pohodě, ale zrovna se vrátil po vážném zranění a rozhodl jsem se, že by měli hrát jiní,“ prohlásil Enrique. „Jeho přístup je příkladný. Opravdoví lídři mají velký vliv i z lavičky,“ dodal.

„Nezáleží na tom, jestli hraju minutu, celý zápas nebo poločas. Není to mé rozhodnutí, ale trenéra. Kousek po kousku se dostávám do tempa po těžkém zranění kolena. O budoucnosti mám jasno,“ konstatoval Ramos, který v rodném městě nastoupil do 180. zápasu za národní tým a stal se nejdéle sloužícím španělským reprezentantem. Debut prožil už před 16 lety a pěti dny.

S Realem ho čeká náročný program. Po sobotním ligovém utkání s Eibarem nastoupí madridský velkoklub ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti Liverpoolu následně se v La Lize utká s Barcelonou a poté se představí v odvetě s anglickým šampionem. „Během týdne se v podstatě rozhodne celá sezona. Chci hrát a pomoci, jak nejlépe dovedu,“ podotkl Ramos, který v úterý oslavil 35. narozeniny.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz