Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Zástupci Ajaxu pronajali dvoupatrový autobus a stránku novin ve Španělsku, aby se rozloučili se svojí hvězdou

Sport

  13:29
Barcelona - Managment fotbalového Ajaxu Amsterdam ukázal svoji vášeň pro fotbal. V dnešním vydání španělských novin Mundo Deportivo si koupil celou stránku novin, aby poblahopřál svému bývalému hráči Frenkie de Jongovi k jeho stěhování do Barcelony. Aby toho nebylo málo, tak si činovníci holandského klubu objednali dvoupatrový autobus s logem Ajaxu a nápisem ''Užijte si budoucnost stejně jako my'' s podobiznou de Jonga.

Zástupci Ajaxu popřáli Frenkiemu de Jongovi v Barceloně netradiční formou hodně štěstí. foto: Reprofoto

Dvadvacetiletá hvězda Frenkie de Jong podepsala předběznou smlouvu s Barcelonou v lednu s tím, že se oficiálně hráčem katalánského klubu stal 1. července.

O to hezčí pak musel být pro mladičkou naději pocit, když si managment Ajaxu Amsterdam pronajal jednu stránku ve španělském listu Mundo Deportivo, aby bývalému hráči v dnešním vydání novin popřál hodně štěstí.

„Nikdy jsme tuto situaci nezažili. De Jong odešel z Ajaxu a jeho zástupci mu pronajmou stranu v zahraničním tisku, kde mu blahopřejí. Je to něco jedinečného,“ stálo v prohlášení španělského deníku Mundo Deportivo.

Stránku tvořila velká fotka holanské naděje, která měla na sobě košili holandského mistra. Doprovázena byla speciální zprávou: „Barco, užijte si budoucnost jako my. Hodně štěstí, Frenkie.“

05.července 2019 v 08:39, příspěvek archivován: 05.července 2019 v 13:17

Bon día... ☕ #ForTheFuture https://t.co/w3xrzvO4EM

Nebylo to však jediné překvapení. Po městě totiž jezdí dvoupatrový autobus s portrétem De Jonga a nápisem ‚‘Užijte si budoucnost stejně jako my’'.

05.července 2019 v 10:08, příspěvek archivován: 05.července 2019 v 13:18

Hi, @FCBarcelona! ‍♂️ He’s already making turns in your city. Good luck, @DeJongFrenkie21! #ForTheFuture https://t.co/iSE351FF8Z

Katalánský klub vysázel za holandskou superhvězdu na stůl 86 milionů eur (2,2 miliardy korun) a ve čtvrtek byl oficiálně představen na Camp Nou.

Frenkie de Jong hned po příchodu neskrýval svůj obdiv ke kapitánovi Barcelony Lionelu Messimu. A navíc to není porpvé, co tak učinil.

„Líbí se mi herní styl Barcelony. Její herní filozofie je hodně podobná Ajaxu a myslím, že se mi bude líbit. Jsem rád, že mohu hrát po boku Messiho, ve kterém jsem se tak vzhlížel. Teď bude můj idol mým spoluhráčem. Barca a Holandsko měli vždycky dobré vztahy. Doufám, že v této tradici budu pokračovat. Chci se stát jedním z nelepších holandských hráčů, kteří tento slavný dres nosili,“ vyznal se De Jong.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!