Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Zbrojovka Brno má nového majitele, právníka Přečka

Sport

  10:18
BRNO - Novým většinovým majitelem druholigové fotbalové Zbrojovky je právník Jaroslav Přeček, který se po téměř dvouměsíčním jednání dohodl na koupi sedmdesáti procent akcií s jejich dosavadními vlastníky bratry Romanem a Stanislavem Prosovými. Zbývajících třicet procent zůstává v držení minoritního akcionáře Petra Hoskovce.

Fotbalisté Zbrojovky Brno foto: ČTK

"Dokončujeme právní dokumenty ve spojitosti s prodejem a koupí. Nedokážu říci, zda se podaří právně všechno dotáhnout za den nebo za týden. My jsme s panem Přečkem dohodnuti, nyní se jen všechno dolaďuje. Dál nechci situaci rozvádět," řekl Roman Pros.

S menšinovým vlastníkem klubu Hoskovcem nový majoritní majitel klubu nejednal. "Pouze mě už dříve oslovil Roman Pros s tím, že by chtěl případně prodat všechny akcie jako celý blok," uvedl Hoskovec, který na návrh nepřistoupil. "Jsem akcionář v očekávání. Doufám, že se nyní vyčistí i situace se závazky klubu. Moje jediné přání je, aby se v Brně hrála první liga. Když ne letos, tak příští rok. Věřím panu Přečkovi," dodal Hoskovec.

Klub zřejmě trápí mnohamilionové dluhy

V zákulisí se hovoří o mnohamilionových dluzích klubu. Proto si nový majitel Přeček nechal udělat audit. "Jeho výsledky nesdělím, jde o interní záležitost. Dával jsem si některé věci dohromady, ale na mém zájmu o koupi Zbrojovky to nic nezměnilo," uvedl v Brněnském deníku Přeček.

Po loňském sestupu z nejvyšší soutěže se Zbrojovce nepovedla ani podzimní část druhé ligy a před startem jara je až na 14. místě šestnáctičlenné tabulky. Od předposledního Mostu dělí Brňany jen šest bodů, za postupovými pozicemi zaostávají o dvanáct.

Autor: