Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Zbytek trestu nám promiňte, žádá Slavia

Sport

  15:34
PRAHA - Vedení fotbalistů Slavie požádalo o prominutí zbytku trestu za řádění fanoušků v nedohraném květnovém úvodním semifinále domácího poháru proti Olomouci. Svazová disciplinární komise uložila Pražanům odehrát tři domácí soutěžní duely bez diváků.

Sparta - Slavia (fanoušci Slavie). foto: ČTK

Slavia si na konci minulé sezony dvě třetiny trestu odpykala a nyní se pokouší o to, aby v prvním domácím zápasu nového ligového ročníku proti Příbrami již mohla nastoupit s fanoušky v hledišti. "Požádali jsme o prominutí zbytku trestu a čekáme na vyjádření disciplinární komise," řekla mluvčí klubu Soňa Nouzáková.

Slavia si vysloužila trest kvůli násilnostem svých fanoušků při úvodním semifinálovém duelu domácího poháru proti Olomouci. Příznivci vršovického celku v přestávce zaútočili na klubové vedení, kterému vyčítali tehdejší existenční ekonomické problémy Slavie. Zápas byl v pauze předčasně ukončen a následně zkontumován 3:0 pro hanácké mužstvo.

Pražský tým vedle toho dostal od disciplinárky finanční pokutu ve výši 750 tisíc korun a tři nejbližší soutěžní zápasy na domácím hřišti musel odehrát bez diváků. Za zavřenými dveřmi již slávisté nastoupili na konci uplynulé sezony proti Příbrami a Bohemians 1905, s nimiž shodou okolností rozehrají v pátek 29. července i nadcházející ligový ročník.

"Klokani" sice rovněž působí na stadionu v Edenu, ale protože budou v utkání prvního kola vedeni jako domácí, mohou oba fanouškovské tábory do hlediště. Disciplinární komise podle všeho nebude slávistickou žádost řešit dříve než ve čtvrtek po úvodním kole nové sezony, které je na programu od 29.

července do 1. srpna. V úterý 2. srpna totiž plánuje předseda disciplinárky Jiří Golda kvůli neshodám s některými dalšími členy komise v řešení olomoucké korupční kauzy požádat výkonný výbor o vyslovení důvěry. Golda se na konci června přikláněl k tomu, aby byl případ na fotbalové půdě uzavřen, jenže byl přehlasován.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...