130 let
Žilina - Marseille.

Žilina - Marseille. | foto: Reuters

Zdrcený Hapal po debaklu: Vůbec nemám chuť zápas hodnotit

Sport
  •   8:59
ŽILINA - Jako otloukánci si při své premiérové účasti v Lize mistrů musejí připadat fotbalisté Žiliny, které zdrtila středeční prohra 0:7 s Olympiquem Marseille. Do historie soutěže se zapíše jako zatím největší debakl domácího týmu. Český trenér ve službách Žiliny Pavel Hapal se musel vyrovnávat s jedním z největších zklamání své kariéry.

"Vůbec nemám chuť tento zápas hodnotit," smutnil Hapal po utkání. "Mým svěřencům jako by chyběla odvaha, vůbec nic nám nevycházelo. Dopředu jsem předpokládal, že to bude úplně jiný zápas než v Marseille, ale ani ve snu jsem nečekal, že utkání bude mít tak jednoznačný průběh," uvedl Hapal, jehož tým přišel i o poslední šanci získat ve skupině alespoň třetí místo zaručující pokračování v Evropské lize.

DÁLE ČTĚTE

Slovenští mistři a také aktuální lídr Corgoň ligy jsou po čtyřech zápasech bez bodu, vstřelili jediný gól a jejich skóre 1:15 je tristní. Žilina před dvěma týdny v Marseille sehrála sympatickou partii a prohrála jen 0:1, ale středeční odveta pro ni znamenala velkou blamáž, na Slovensku se hovoří o velké ostudě. "Soupeř byl ve všech činnostech lepší, rychlejší, odvážnější, lepší kombinačně," popisoval Hapal.

I hráči Žiliny, kteří v srpnu po vyřazení Sparty ve třetím předkole soutěže bouřlivě slavili svůj první postup mezi evropskou elitu, po zápase klopili hlavy. Už v prvním domácím zápase s Chelsea prohráli vysoko 1:4, to ale nebylo nic proti tomu, jak je vyučil francouzský tým. "Byl to den blbec. Facka, kterou jsme dostali, ale byla na místě," prohlásil obránce Vladimír Leitner.

Stoper Mário Pečalka také při zápase chvílemi nevěděl, kde mu hlava stojí, když se kolem něj proháněli protihráči do jasných šancí. "Na takový debakl si nevzpomínám ani z dob, kdy jsem byl v žácích. Toto nikdo nečekal, těžko se mi hledají slova a nejradši bych se někam schoval. Dostali jsme pořádnou lekci, ze které se musíme poučit," přál si Pečalka.

Žilina - Marseille

Když ze Žiliny odjížděla výprava Marseille, kouč Olympique Didier Deschamps naopak netajil hrdost nad výkonem francouzského týmu. "Nemůžu říci, že bych tak jednoznačný průběh očekával, protože by se o mě psalo, že jsem arogantní," prohlásil Deschamps.

"Ale v Lize mistrů jen zřídkakdy vyhrajete takovým rozdílem, proto si toho moc vážím. Dobře jsme zápas začali a bylo důležité, že jsme pořád pokračovali v nasazeném tempu, poctivě jsme hráli až do konce, ale stále respektovali soupeře," pochvaloval si Deschamps. Ten ale už před sedmi lety ještě jako kouč Monaka zažil, jak chutná vysoký triumf v Lize mistrů.

Knížecí klub pod jeho vedením rozdrtil La Coruňu 8:3, jednou brankou tehdy k výhře přispěl i Deschampsův bývalý svěřenec Jaroslav Plašil.

Autor: ČTK