Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Ze slušňáka drsňákem. Messi dál mění image, ukázal celé potetované lýtko

Sport

  19:50
PRAHA - Není to tak dávno, co pro fotbalové fanoušky platilo: Lionel Messi je nenápadný slušňák, Cristiano Ronaldo extravagantní módeman. Teď se zdá, že se situace obrací. Portugalský idol sice dál pečlivě dbá o svůj účes, ale Messi mění image mnohem výrazněji: naposledy ukázal nohu od kolene dolů kompletně pokrytou černým tetováním.

Nové tetování Lionela Messiho na levé noze. foto: Reuters

VIDEO: Zahodil nemožné. Belgický kanonýr přestřelil z malého vápna prázdnou bránu

Z fotografií světových agentur, které Messiho zachytily během tréninku před nadcházejícím reprezentačním zápasem proti Brazíli, se skoro zdá, jako by měl na noze nataženou černou stulpnu.

Původní květinové vzory, meč, křídla a další vytetované obrazce nechala argentinská hvězda zcela zakrýt černým inkoustem, zůstal jen fotbalový míč, číslo deset a obtisk rukou synka Thiaga.

Ještě před třemi čtyřmi lety by vám něco takového k Messimu asi moc nesedělo. Tehdy platilo, že na sebe mimo kouzla na trávníku nerad upozorňuje: jednoduchý účes, žádné módní experimenty, jen jedno trochu utajené tetování - maminčina tvář na levé lopatce.

Zato s Ronaldem se od teenagerovských let táhla pověst extroverta, který si zakládá na pozornosti médií, neustále mění účesy, upozorňuje na sebe okázalým oblečením a rád nastavuje tvář fotografům.

Plánovali teroristický útok na fotbalisty? Duel Albánie s Izraelem byl přeložen

Pokud ty dva něco spojovalo, byla to fotbalová genialita. Už víc než osm let spolu soupeří o Zlatý míč pro nejlepšího hráče světa. Na tom se nic nemění, na trávníku oba dál excelují, i když Ronaldo už překročil třicítku a Messi kulatiny oslaví příští rok.

Ale způsob, jakým je vnímá veřejnost, se mění. Ronaldo si pořád hodně zakládá na vzhledu, ale zároveň se ví, že se svědomitě stará o malého syna a chodí pravidelně darovat krev (kvůli tomu nemá tetování).

V minulém roce byl dokonce vyhlášen nejštědřejším sportovcem světa - žádná sportovní osobnost nevěnovala na dobročinné účely tolik peněz jako on.

Tím může získat body i u fanoušků, kterým dřív tak sympatický nebyl. Pozor, i Messi na charitu výrazně přispívá, léta spolupracuje s nadací UNICEF, v poslední době věnoval nemalé peníze třeba organizaci „Lékaři bez hranic“.

To o něm fanoušci dávno vědí, zato na novou image, kterou jako by se snažil přiblížit rockovým hvězdám, si zvykají. Vousy, blond vlasy, potetovaná ruka, teď i „permanentní stulpna“ na noze.

Lionel Messi se blýsl hattrickem.
Lionel Messi dal rozhovor pro televizi a za několik minut otevřel skóre zápasu...

„Chtěl jsem něco změnit, začít od nuly,“ vysvětloval, když se poprvé objevil na veřejnosti s peroxidovým přelivem. „Kolem mě se řešila spousta kontroverzních věcí, hodně jsem toho v poslední době prožil, proto jsem si řekl: musíš na to zapomenout a začít znovu.“

Možná se cosi mění v jeho duši, ale co je nejdůležitější: na trávníku zůstává nezastavitelný.

Ve čtrnácti zápasech této sezony nastřílel šestnáct branek, i v reprezentaci se mu střelecky daří. A na jeho nově vyzdobenou levačku bude v pátečním zápase s Brazílií spoléhat celá země.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!