Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Zeman neztrácí v Pescaře nadhled: Na Juventusu jsme byli lepší než Barcelona

Sport

  15:13
TURÍN - Od momentu, kdy se do Pescary trenér Zdeněk Zeman vrátil, tým od pobřeží Jaderského moře jednou vyhrál, dvakrát remizoval a pětkrát prohrál. Naposledy doma s Juventusem 0:2. „Ale byli jsme lepší než Barcelona,“ žertoval český trenér.

Zdeněk Zeman při zápase Pescara - Janov foto: AP

Barcelona totiž od Juventusu před pěti dny v Lize mistrů dostala tři góly, Pescara v Serii A od italského suveréna posledních let inkasovala dvakrát. „Jsem rád, že jsme uhráli lepší výsledek než Barcelona,“ řekl s úsměvem.

Pescaru potopil střelec Gonzalo Higuaín, který dal v sobotu obě branky Juventusu. Pokaždé z hranice malého vápna. „Hráli jsme proti týmu, který toho v Itálii i mimo ní vyhrál opravdu hodně,“ uznal trenér Zeman po zápase.

V takových zápasech „Delfíni“ z Pescary záchranu určitě nevykopou. Ale mají šanci jinde? „Efekt Zeman“ sice zafungoval okamžitě po jeho příchodu k týmu, Pescara tehdy dala Janovu pět gólů, ale od té doby už jen prohrávala a naposledy uhrála dvě remízy. Šest kol před koncem ztrácí z posledního místa na první nesestupovou pozici dvanáct bodů.

„Vypadá to špatně,“ připouští Zeman. „Sestup už je téměř jistý, ale my budeme bojovat, dokud to půjde, dokud budeme mít matematickou šanci,“ slibuje Zeman.

Ten je trenérem Pescary už podruhé v kariéře. Poprvé je vedl v letech 2011 a 2012, kdy s podceňovaným týmem mladých fotbalistů vybojoval postup z druhé ligy. V týmu tenkrát vedl Cira Immobileho, Lorenza Insigneho či Marca Verattiho. Pak ale odešel trénovat AS Řím.

Právě s ním se Pescara utká v příštím kole. „Další těžký zápas, ale pak už nás čekají soupeři, kterým se můžeme rovnat,“ věří Zeman ve zlepšení.

Na tiskové konferenci po prohře s Juventusem dostal devětašedesátiletý kouč ještě jeden dotaz: „Může Juventus ztratit parádně rozehrané čtvrtfinále s Barcelonou?“

„Těžko,“ odvětil Zeman. „Nejsou jako Paříž.“

Autoři: