Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Zenit v Lize mistrů čeká Real Madrid

Sport

  7:55
PRAHA - Druhé kolo základních skupin neprestižnější klubové soutěže právě přichází. Dva týdny čekání je u konce. Jako obvykle je dnes na programu osm zápasů čtyř skupin, stejná porce fanoušky špičkového fotbalu čeká také zítra. Na své si přijdou také čeští fandové, do boje vyrazí hned tři fotbalisté ze země v srdci Evropy.

Pepe a Iker Casillas (vpředu) mají zatím dobrou náladu. Nezmrzne jim dnes večer úsměv na rtech? foto: ČTK

Nejvyrovnanější duel se očekává v mnichovské aréně, kde svá domácí utkání hraje slavný bavorský velkoklub FC Bayern Mnichov. Hostí totiž nikoho menšího, než posledního sedminásobného šampiona francouzské ligy Olympique Lyon. A domácí mají co napravovat. V německé bundeslize za sebou mají černých osm dní. Nejprve debakl 2:5 s Werderem Brémy, o víkendu Klinsmannovi svěřenci prohráli také na hřišti Hannoveru 0:1. Navíc Bayernu bude do konce podzimu chybět univerzál Altintop. To Lyon nabírá svou obvyklou pohodu, o víkendu si připsal šesté ligové vítězství ze sedmi zápasů a pevně se usadil v čele tabulky.

Favorit utkání se tak určuje těžko, Lyon si jede do Mnichova minimálně pro bod. Francouzský tým však v bavorské metropoli umí i vítězit, což předvedl před pěty lety, když vyhrál 2:1. Tip pro sázkaře: X (remíza).

Zajímavý zápas budou sledovat fanoušci také na Emirates Stadium. Domácí Arsenal přivítá FC Porto a hodlá si vylepšit reputaci po ostudné sobotní porážce v Premier League s nováčkem z Hullu 1:2. Mimochodem, Hull londýnský tým porazil poprvé od roku 1915! Svěřenci Arséne Wengera tak mají co napravovat. Ani Porto nezačalo ligovou soutěž ideálně, o víkendu si připsala teprve druhé vítězství ze čtyř kol a portský gigant je tak až na třetím místě tabulky. Tip pro sázkaře: 1 (výhra domácích).

Jasným favoritem je naopak jiný italský celek – Juventus. Ten jako první tým v Champions League podnikne cestu do Běloruska, kde na něj čeká mistrovský tým BATE Borisov. Před dvěma týdny běloruští bojovníci se štěstím udrželi přijatelnou porážku 0:2 na hřišti slavného Realu Madrid. Proti spolufavoritovi skupiny se hodlají hráči Borisova vytáhnout. "Stejně jako v Madridu nevíme, co můžeme od našeho soupeře čekat, nikdy předtím jsme proti takovým týmům nehráli. Ale jsme schopni vyzvat jakéhokoli soupeře," tvrdil kouč domácich Viktor Gončarenko. I přes absenci Buffona, Trezegueta a Zanettiho se však od týmu Pavla Nedvěda a Zdeňka Grygery čeká snadné vítězství. Tip pro sázkaře: 2 (výhra hostí).


Tvrdý střet se očekává ve druhém zápase této skupiny. Real Madrid zavítá do chladného Petrohradu, aby se zde poměřil s posledním vítězem Poháru UEFA. Zenit před dvěma týdny smolně prohrál s Juventusem a proti Realu hodlá získat první výhru v prestižní soutěži. A nic na tom nemění ani fakt, že svěřenci Dicka Advocaata nastoupí proti nejslavnějšímu týmu světa. Radek Šírl se svými spoluhráči má k sebevědomí důvod – na domácí půdě prohráli z posledních 21 zápasů pouze jediný.

"Zenit je skvělý tým s talentem, který nebude před jeho fanoušky snadné porazit. Budeme si muset hodně vytrpět, pokud chceme všechny tři body," varuje sebe i fanoušky obránce Bílého baletu Pepe. Tip pro sázkaře: 1.

Zajímavý trenérský příběh dvou Skotů napíše utkání dánského Aalborgu s Manchesterem. Proč? V době, kdy domácí kouč Bruce Rioch usedl na trenérskou lavičku Middlesbrough, přebíral vládu nad United Alex Ferguson. O 22 let později je legendární manažer, toho času již také vážený šlechtic sir Alex Ferguson, stále na svém místě, zatímco jako kolega prošel dalšími sedmi kluby, mezi nimi i londýnským Arsenalem. Nyní se cesty obou trenérů opět zkřížily.

Ferguson se musí mít před duelem v Aalborgu na pozoru, poslední výjezd jeho týmu do Dánska skončil před dvěma lety porážkou 0:1 na hřišti FC Kodaň. Tip pro sázkaře: X.

ÚTERNÍ PROGRAM - 2. KOLA (začátky ve 20:45):
Skupina E:
Aalborg - Manchester United, rozhodčí Benquerenca (Portug.),
Villarreal - Celtic Glasgow, Kassai (Maď.).

Skupina F:
AC Fiorentina - Steaua Bukurešť, Riley (Angl.),
Bayern Mnichov - Olympique Lyon (ČT2), Vassaras (Řec.).

Skupina G:
Arsenal Londýn - FC Porto (ČT4), Fandel (Něm.),
Fenerbahce Istanbul - Dynamo Kyjev, Einwaller (Rak.).

Skupina H:
Zenit Petrohrad - Real Madrid (18:30), Busacca (Švýc.),
BATE Borisov - Juventus Turín, Atkinson (Angl.).

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!