Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Zhrzený střelec Eto´o pálí ostrými za Inter, nucený odchod z Barcy neřeší

Sport

  15:34
MILÁN - VIDEO Kamerunský fotbalový útočník Samuel Eto'o ani měsíc po přestupu do Interu Milán pořád neví, proč se Barcelona vzdala jeho služeb. I když Eto'o v minulé sezoně nastřílel za katalánský velkoklub přes 30 branek, koncem července byl vyměněn do Interu za Zlatana Ibrahimovice.

Samuel Eto´o. foto: AFP

Proč, to mu prý nikdo neřekl. "Čekal jsem, že mi řeknou důvod, kvůli němuž chtěli můj odchod, ale žádný nepřišel. Odpověď jsem prostě nikdy nedostal a už na ni ani nečekám. Pro mne je to teď pasé," řekl Eto'o v rozhovoru pro francouzskou televizi.

S výměnou souhlasil, až když mu trenér Pepe Guardiola oznámil, že s ním už nepočítá. Ve 145 ligových zápasech od roku 2004 přitom nastřílel 108 branek a byl nejlepším střelcem mužstva; i proto byl Guardiolovým jednáním tak roztrpčený.

"Nikdy bych nekritizoval kouče nebo jiného hráče, pokud bych věděl, že je lepší než já. Jenže tady je rozdíl v tom, co se děje na hřišti a jak se pak jedná s hráči. Já si svými výkony zasloužil zůstat a být součástí základní sestavy," dodal Eto'o.

ETO´OVA PREMIÉRA V DRESU INTERU MILÁN:

Kamerunec ovšem nemusí příliš smutnit. Na San Siru, stánku Interu Milán se mu dostalo vřelého přivítání, a fanouškům se následně odměnil také svou premiérovou trefou v prvním ligovém zápase za "nerazzurri". Radost mu mohl kalit pouze fakt, že italský šampion nakonec se slabým Bari pouze remizoval 1:1.

Autoři: ,

Byt 3+1 Týn nad Vltavou
Byt 3+1 Týn nad Vltavou

Hlinecká, Týn nad Vltavou, okres České Budějovice
2 850 000 Kč